Gyakori kérdések – 7 kérdés és válasz a sikeres pedagógus portfólióért - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

Gyakori kérdések – 7 kérdés és válasz a sikeres pedagógus portfólióért

A Pedagógus I vagy a Pedagógus II minősítés megszerzését tervezed? Mesterpedagógus vagy Kutatótanár fokozatot szereznél? Szeretnéd még idén leadni pedagógus portfóliódat? Ha igen, akkor cikkünk Neked szól! Összeszedtük a pedagógus portfólió gyakori kérdéseket, hogy segítsünk gördülékennyé tenni a folyamatot. Nézzük, mely kérdések foglalkoztatják a téma kapcsán a legtöbb pedagógust!

 

 1. Pedagógus portfólió gyakori kérdések – Mik a határidők? 

Ha 2022-ben szeretnél minősítést szerezni, akkor március 31-ig jelentkezned kellett az intézményvezetőnél. Ha itt vagy, és ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg ez meg is történt, ha azonban lecsúsztál róla, akkor jegyzed meg jól a dátumot, hiszen jövőre is március végi határidővel számolhatsz.

A minősítési tervbe való bekerülésről legkésőbb június 30-ig várhatsz visszaigazolást.

A pedagógus portfólió gyakori kérdések között legtöbbet szerepelt pedig a portfólió leadásának határideje, amely november 25-e.

A fenti határidők vonatkoznak mind a Pedagógus I, a Pedagógus II, a Mesterpedagógus és a Kutatótanár fokozat megszerzése esetében egyaránt.

 1. Pedagógus portfólió gyakori kérdések – Mik a formai követelmények?

A formai követelményekre érdemes nagy hangsúlyt fektetni, így nem véletlen, hogy a pedagógus portfólió gyakori kérdések között is szerepel. Az alábbi formai követelményeket tartsd be:

Portfóliódat

 • PDF formátumban,
 • Times New Roman betűtípussal,
 • 12-es betűméretben,
 • 1,5-es sorközzel, és
 • normál margóval -2,5 cm mind a négy oldalon- készítsd el.
 1. Pedagógus portfólió gyakori kérdések – Milyen feltételekkel indulhatok a Pedagógus I fokozatért?

A pedagógus portfólió gyakori kérdések között sokan a feltételekre kíváncsiak. Ha még csak érdeklődsz, és tervezed a minősítés megszerzését, akkor vedd figyelembe, hogy a Pedagógus I fokozat a diplomád megszerzését követő két gyakornoki évet követően szükséges, a második gyakornoki éved során.

 1. Pedagógus portfólió gyakori kérdések – Milyen feltételekkel indulhatok a Pedagógus II fokozatért?

A Pedagógus II fokozatot a Pedagógus I fokozat megszerzését követő minimum 6 év után kapható meg. A Pedagógus II az utolsó kötelező minősítési szint, ami azt jelenti, hogy ezt követően már nincs olyan minősítési szint, amelyért mindenképp indulnod kell. A Mesterpedagógus és Kutatótanár minősítés nem kötelező, választható fokozatok.

 1. Pedagógus portfólió gyakori kérdések – Milyen feltételekkel indulhatok a Mesterpedagógus és Kutatótanár minősítésért?

A pedagógus portfólió gyakori kérdései között nem véletlenül szerepel a Mesterpedagógus és Kutatótanár minősítés feltételeire irányuló kérdés. Annak ellenére, hogy ezen fokozatok megszerzése nem kötelező, sok pedagógus dönt úgy, hogy szeretne szintet lépni. A Mesterpedagógus minősítéshez 14 év szakmai tapasztalatot kell magad mögött tudnod.

Kutatótanár minősítés esetében szintén 14 év szakmai tapasztalat szükséges, plusz rendszeres szakmai publikációs tevékenység. Kutatótanár címre Pedagógus II és Mesterpedagógus szintről is pályázhatsz.

 1. Pedagógus portfólió gyakori kérdések – Mi alapján bírálják el a portfóliót?

A pedagógus portfólió gyakran ismételt kérdései között szerepel, hogy mi alapján bírálják el a portfóliót. A tömör válasz a fenti kérdésre, hogy a pedagógus portfólió szabályai alapján az elbírálás a 9 elvárt pedagógusi kompetencián, valamint azok indikátorain alapszik. A kompetenciákról és indikátoraikról az Oktatási Hivatal honlap tájékozódhatsz bővebben.

 1. Pedagógus portfólió gyakori kérdések – Érinti a járványhelyzet a pedagógus portfóliót?

Az Oktatási Hivatal útmutatása alapján 2021-ben nem változik a pedagógus portfólió leadásának menete a járványhelyzet hatására. Csupán egy pontot érdemes megemlíteni: a hospitálás online órán is történhet.

Ezek voltak a pedagógus portfólió gyakori kérdések, amelyeket sűrűn feltesznek nekünk. Bízunk benne, hogy segítségedre voltak válaszaink. Ha kérdésed adódott, segíthetünk valamiben, fordulj hozzánk bizalommal!

Pedagógus portfólió írás és leadás szabályai

Pedagógus portfólió útmutató lépésről lépésre a sikeres minősítéshez

Pedagógus portfólió írás az első lépéstől az utolsóig mintával és útmutatóval

Szakdolgozat írás gyakori kérdések – 4+1 kérdés és válasz a sikeres dolgozatért

A szakdolgozat írás szabályai

Mennyi idő kell a szakdolgozat íráshoz?

Szakdolgozat tippek

Szakdolgozat: Minden amit tudnod kell

A legjobb szakdolgozat minta, amit valaha láttál


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!