Blog | IQfactory

Szakdolgozat Tippek #3 – Témavázlat Elkészítése

Hogyan kezdjük el? Milyen egy jó szakdolgozati témavázlat? Mindaz, amit eddig tettünk (szakdolgozat/diplomamunka témaválasztás, konzulens felkérés, kutatói kérdés és hipotézis felállítás) pusztán előkészítés volt, az érdemi munka most következik. Ahhoz, hogy fel tudjuk mérni, át tudjuk látni, hogyan is épül majd fel záródolgozatunk, szükségünk van egy témavázlatra. Ez tulajdonképpen egy nyers, elnagyolt lista arról, mi […]

Szakdolgozat Tippek #2 – Hipotézis Felállítása

Hogyan válasszunk  kutatói kérdést, hipotézist?              Ha sikeresen túlestünk a szakdolgozat/diplomamunka témaválasztásán, és már a konzulens személyét is megtaláltuk, akkor ideje, hogy mélyebben beleássuk magunkat a témába. Optimális esetben tanulmányaink során érintettük a kérdéses tárgyat/területet (talán épp ezért is akarunk erről/ebből szakdolgozatot írni), ennél is optimálisabb esetben eleve rendelkezünk kérdés/hipotézis-elképzeléssel. Ha ez nem így van, […]

Szakdolgozat Tippek #1 – Szakdolgozat Témaválasztása

A szakdolgozat témaválasztásának legfontosabb kritériumai A felsőfokú tanulmányok lezárásának egyik utolsó állomása a szakdolgozat/diplomamunka megírása, illetve a záróvizsga/szakdolgozat védése.  A szakdolgozat témájának kiválasztásakor a következő praktikus szempontokat érdemes szem előtt tartanunk: 1. A kiindulási alap az adott intézmény elvárásainak-lehetőségeinek pontos megismerése, a tájékozódás. Tudjuk meg a szakdolgozat formai és tartalmi követelményeit, ismerjük meg az ajánlott […]

IQfactory blog

Kedves IQfactory Látogató! Örömmel jelentjük, hogy ezennel elindul az IQfactory szakmai blogja. Azért döntöttünk úgy, hogy létrehozunk egy segítséget nyújtó felületet látogatóinknak, mert úgy gondoljuk, hogy kevesen látják nálunk jobban, hogy milyen problémákkal találja szemben magát az, aki szakdolgozatírásra vállalkozik. A szakdolgozat elkészítésénél felmerülő problémák nem teljesen egyediek, szinte mindenki ugyanazokkal szembesül. Emiatt 11 pontba […]

1 32 33 34