Így töltsd hasznosan a nyarat | Blog |IQfactory

Így töltsd hasznosan a nyarat

Vizsgák végre letudva, talán már a diplomát is bezsebelted, és most itt a végtelen nyár! Lehet, hogy másra sem vágysz, csak egy jó könyvre a vízparton, de ha olyan vagy mint mi, és pár nap semmittevés után már remeg a kezed, hogy valami hasznosat csinálj, na akkor ez a poszt most Neked szól!

 

1. Tanulj/taníts valami újat!

Legyen az webfejlesztés, webdizájn, Photoshop, Excel, vagy éppen jobb agyféltekés rajzolás, fekete-fehér fényképezés, szappankészítés vagy házi kenyér sütése, egy csomó kurzussal várnak különböző tréning weboldalak. Nézz körbe náluk, még az is lehet, hogy olyasmire bukkansz, amit a CV-dben is érdemes lesz feltüntetned, vagy egyszerűen csak jól szórakozol rajtuk! Ha van egy jó ötleted, még fel is tölthetsz egy videókurzust, amiből aztán csurran-cseppen némi bevétel is! (Ebben az esetben reméljük dobsz majd nekünk egy köszi-mailt az ötletért…) Itt keresd őket:
– ingyenes webfejlesztő és webdizájner alapkurzus: Skillcrush.com
– talán a legnépszerűbb online kurzusok tárháza: Udemy

2. Légy okosan aktív a social platformokon!

Nem, ez nem azt jelenti, hogy több macskás képet kell posztolnod az Instagramra. Egyszerűen csak érdemes átnézned hol, milyen tartalmakkal jelensz meg a social világban, mert ha más nem, a leendő munkáltatód biztosan ezt nézi majd először. Írd csak be a Google-ba saját neved, meg fogsz lepődni, mi mindent tud már rólad! Tarts nagytakarítást meglévő profiljaidon, gondold át, mi az, amit valóban akarsz, hogy tudjon rólad a világ, illetve ezután ha posztolnál, futtasd végig a „Think”- szűrőn, azaz:
– True = igaz?
– Helpful = hasznos?
– Inspiring = inspirál?
– Necessary = szükséges?
– Kind = kedves?
Ha egyiknek sem felel meg, amit kitennél, valószínűleg nem oda való tartalom, és nem építeni fogja az immidzsedet.

 

3. Csinálj meg valamit, amit már régóta halogatsz!

Ha már évek óta készülsz egy blog elindítására, a jóga kipróbálására, első dalod YouTube-debütálására, vagy egy könyv megírására, tedd meg most! Miért ne? Ilyenkor jönnek a legjobb ötletek, amikor nem stresszelsz vizsgákon, beadandókon, szakdogákon…

4. Válts egészséges üzemmódra!

Végre van időd odafigyelni, mit eszel, mikor és mennyit mozogsz: állj hozzá kicsit tudatosabban, és őszre remek formába hozhatod magad. Látogass el a legközelebbi piacra, dobj össze egy vacsit a barátoknak csupa friss zöldségből, husiból, gyümölcsből, jó móka lesz! Nézz körül a bónusz-kupon-akciós oldalakon, az edzőtermek is csak úgy dobják utánad ilyenkor a kedvezményes bérleteket. Ja, és ne egyedül fogj bele, találj egy „buddy”-t, akivel együtt még szórakoztató is lesz az edzés. Készíts előtte-utána fotót, és meglátod, megéri! Aztán nem feladni!

5. Keress fel rég nem látott barátokat!

Szervezz egy osztálytalálkozó strandolást, vagy keresd fel rég elveszett ismerőseidet. Talán nem kell mondanunk, mennyit számít ma a kapcsolati hálód, ápolgasd ilyenkor! Ha pedig netán munkát keresel ősztől, még inkább érdemes minél több embernek elhintened ezt az infót!

6. Csatlakozz egy start-uphoz!

Keress egy csapatot, akik valami izgalmas projektbe kezdtek, és egyengetik start-upjuk munkáját. Még ha fizetés nélkül is, érdemes dolgoznod kicsit ilyen emberekkel, hátha tapad rád az ambíciójukból, lendületükből, és rengeteget tanulhatsz tőlük egy üzlet beindításáról, finanszírozásáról, működtetéséről. Ja, és ne felejtsd el éjjel-nappal faggatni őket!

7. Gyűjts zsebpénzt!

Légy promóter a Szigeten, vigyázz gyerkőcökre, vagy légy az írónk, rengeteg lehetőség van, hogy nyáron egy kis pénzt csinálj. Döntsd el azonban előre, mennyi időt szeretnél szabadon hagyni, mert még a végén kinyúlsz szeptemberre, mikor új lendülettel kéne kezdeni a szemesztert vagy a munkát.

 

8. Javítsd az angolod!

Múltkor gyűjtöttünk Nektek hasznos appokat nyelvtanuláshoz, illetve ajánlottunk egy szórakoztató YouTube dalszöveg-kiegészítő programot is. Ezekkel kicsit szórakoztatóbb lehet az angol csiszolgatása. Vagy kapj el egy-egy eltévedt turistát, ha látod hogy nem tudja, merre menjen, segíts neki, még ha hibásan is magyarázod el az utat: te gyakorolsz és országimázst építesz, ő boldog lesz.

 

Szép nyarat, és ha szeptemberig is szükséged lenne ránk, itt vagyunk!

IQfactory Team

 

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!