12+1 alkalmazás, amiről tudnod kell | Blog | IQfactory

12+1 alkalmazás, amit minden egyetemistának ismernie kell

2020-ra számtalan alkalmazás elérhető számunkra, és így nehéz kiválogatni azokat, amelyek valóban hasznosak és nem csak tárhelyet foglalnak telefonunkon. Azonban mi összegyűjtöttünk 12+1 alkalmazást, amely tényleg megkönnyíti az egyetemisták életét. Csapjunk is a lecsóba!

Jegyzeteléshez

Sokan még mindig papírra jegyzetelnek órákon, melynek megvannak az előnyei, hiszen írás közben sokkal jobban megjegyezzük azt, amit leírunk. Azonban manapság már lenyűgöző alkalmazások vannak, melyek remek kiegészítései lehetnek az órai jegyzetelésnek. Ilyen például az Evernote vagy a OneNote. Ha egy nap már az ötödik órádra kell beesned, megértjük, hogy már nincs erőd jegyzetelni, ilyenkor kapcsold be a hangfelvétel funkciót, és elemezd majd nyugodtabb körülmények között. Színesítsd órai jegyzeteidet ábrákkal, linkekkel és akár bármilyen fájllal.

Tanuláshoz

Az iskolai teendők összegzése legalább annyi fáradozás lehet, mint maga a tanulás. Kivéve, ha a szemeszter során használod az iStudiez nevű alkalmazást. Szinkronizálhatod a naptáraddal, így az óráid automatikusan megjelennek. Vezetheted feladataidat, beadandóidat és a vizsgákat is beírhatod. Értesítésekkel eszedbe juttatja, ha valamit csinálnod kell, így a kezedben tarthatod az irányítást.

Ahogy már korábban írtuk, segít az információk feldolgozásában és a tanulás fenntarthatóságában, ha meghatározott időközönként szünetet tartasz. Ez az úgy nevezett Pomodoro technika. Azonban két szünet között rendkívül nehéz lehet tanulni, ha a telefonunk elvonja a figyelmünket. A Forest nevű alkalmazás időzítőjének elindításával elültetsz egy magocskát, amely elkezd csírázni és nőni, ha nem használod a telefonodat. Ha mégis megszakítanád a tanulást telefonozás miatt, akkor azzal a tudattal kell ezt tenned, hogy a fa sosem fog megnőni. Azonban a legjobb, hogyha valóban kibírod, és nem telefonozol, a megnőtt fát a való világban elültetik. Elég motiváló, nemde?

Rengeteg tanulást segítő alkalmazással találkozhatunk, és mivel mindannyian másképp tanulunk, más és más fog segíteni. Sokaknak segít, ha a tanult anyagot egy „mindmap” formájában foglaljuk össze. Ebben segíthet a Coggle. Vannak néhányan, akiknek a tanulókártya segít a leginkább, erre a Quizlet nevű alkalmazást ajánljuk.

Nyelvtanuláshoz

Nincs olyan nyelvtanulásról szóló lista, ahol ne szerepelne előkelő helyen a Duolingo. Reméljük, nem kell részletekbe menően bemutatnunk. Napi 15 perc ezzel az alkalmazással és érezni fogod, hogy bővül a szókincsed, és az alap nyelvtani szabályokat is megtanulhatod. Játékosan tanulni a legjobb, és ehhez Duolingo nagyon ért. Ha nem ismered még, nagyon ajánljuk.

Csoport feladatokhoz

Sokan nem szeretik a csoportfeladatokat, és ennek legtöbbször az az oka, hogy egy szervezetlen csapattal valóban nehéz haladni. Ezekben azonban segítenek a különböző alkalmazások. Elsősorban tervezzétek meg a csoportmunka menetét a Trello nevű alkalmazásban. Ha megvannak a részfeladatok, osszátok be, hogy ki mit csinál, majd állítsatok be határidőket. Így mindenki tisztában lesz azzal, hogy mi az ő feladata és mindennel elkészülhettek időre.

Nagyszerű, hogy van lehetőség megosztott dokumentumokkal dolgozni, hiszen fényévekkel megkönnyíti a csoportmunkát. Ezért, ha még nem használod, ismerkedj meg a Google Dokumentumok, Diák vagy Táblázatok alkalmazásokkal.

Egyéb

Már egyetemi éveid alatt érdemes készülnöd a karrieredre. Egy LinkedIn profil létrehozásával már előrébb leszel. A „networking” funkción kívül rengeteg érdekes cikkel és kimutatással találkozhatsz, melyek mind segíthetnek neked akár pályaorientáció során is.

Bármennyire nem is szeretsz híreket olvasni, fontos, hogy naprakész legyen a tudásod a téged érdeklő témákban. Ha érdekes előadásokat szeretnél megnézni, ajánljuk a TED alkalmazást, amellyel inspiráló videókat nézhetsz meg és bővítheted látóköröd.

Néha muszáj pihenni is és ebben is segítségedre lehet a telefonod. Az elmúlt években megsokasodtak a meditációs appok, a növekvő igényre való tekintettel. Kiemelnénk közülük a Headspace nevű alkalmazást, amely azoknak tökéletes, akik eredménytelenül, vagy sohasem meditáltak. A vezetett meditációnak köszönhetően megtanulhatsz ellazulni és kitisztítani elméd, mellyel nem csak a stresszt csökkentheted, de javíthatod a koncentrációs képességeidet, memóriádat, hangulatodat is.

+1 A bulizós estékre érdemes beállítani egy „részeg üzemmódot”, azaz a Bacco alkalmazást, amennyiben attól tartasz, hogy néhány málnaszörp elfogyasztása után késztetést fogsz érezni, hogy felhívd az exed. Előzd meg a kínos másnapokat!

Reméljük, segítenek ezek az alkalmazások, hogy olyan eredményeid legyenek a szemeszter során, amilyeneket csak szeretnél.

És ezeket olvastad már?

9 ROSSZ TANULÁSI SZOKÁS, AMIVEL SZAKÍTANOD KELL 2020-BAN

HANGOLÓDJ EGY SIKERES SZEMESZTERRE!

ÍGY JEGYZETELJ AZ ÓRÁKON!

ÍGY SPÓROLJ HATÉKONYAN AZ EGYETEMI ÉVEID ALATT


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!