Hangolódj egy sikeres szemeszterre! | Blog | IQfactory.hu

Hangolódj egy sikeres szemeszterre!

Remélhetőleg mindenki a végére ért már, vagy nemsokára a végére ér a vizsgaidőszaknak. Bárhogy is sikerült, valljuk be, lehettünk volna sokkal felkészültebbek, amivel időt és stresszt spórolhattunk volna meg. Emiatt készültünk most egy cikkel, hogy a következő féléved a felkészültség jegyében teljen. Kövesd ezt a pár lépést és így eredményesen hangolódhatsz a sikeres szemeszterre.

  1. Adminisztráció

Bizonyosodj meg arról, hogy minden adminisztrációs teendő el van intézve. Vedd fel a tárgyaidat időben és fizesd be a tandíjat, ha kell. Még ne vedd meg a könyveidet előre, hiszen az első órákon úgyis kiderül, hogy valóban szükség van-e rájuk, vagy megvehetsz-e egy régebbi, olcsóbb példányt.

  1. Tájékozódás

Fedezd fel a kampuszt előre! Sétálj körbe és találd meg azokat az épületeket és termeket, ahol az óráid lesznek, ha új helyszíneken vannak. Sokkal jobb nyugodt körülmények között eltévedni, mint az első óra előtt, amikor elaludtál és amúgy is késett a busz. Hívd meg egy szaktársadat is, és kössétek össze a kellemeset a hasznossal! Felfedezhetitek a finom és olcsó éttermeket is a közelben.

  1. Tanterv

Talán a legfontosabb tanács mindközül, az az, hogy olvasd el a tantervet minden órához. Sokat fog segíteni, ha látod egyben, hogy mikor lesznek ZH-k, mikre kell készülni. Vezesd be ezeket a naptáradba, és a megelőző napokra írd be a felkészülést!

  1. Felkészülés

Készíts leltárt meglévő felszereléseidről. Ha szükséged van egy új füzetre vagy mappára, vedd meg azokat mielőtt elkezdődne a félév, így már az első órán tudsz jegyzetelni. Pakolj ki mindent a hátizsákodból (tényleg mindent!), és takarítsd ki!

  1. Célkitűzések

Tűzz ki magadnak akár egyetemmel kapcsolatos, akár személyes célokat! Szeretnél pénzt spórolni, hogy elmehess egy fesztiválra nyáron? Szeretnél jó jegyeket, hogy legyen lehetőséged Erasmus-ra menni? Alakítsd céljaidat SMART formátumra majd írd le őket valahova, ahol sokszor látod.

  1. Korán kelés

A korán kelésnek rendkívül sok előnye van. Egészségesebb, kiegyensúlyozottabb lehetsz és felkészültebben érkezhetsz óráidra. Ha szeretnél tippeket kapni arról, hogy hogyan válj éjjeli bagolyból korai pacsirtává, akkor olvasd el ezt a korábbi bejegyzésünket!

  1. Órán való részvétel

Imádni fogod magad a vizsgaidőszak kezdetével, ha a szemeszter elejétől figyelsz az órán és jól jegyzetelsz. Ha segítségre szorulsz, hogy hogyan jegyzetelj effektíven, olvasd el korábbi bejegyzésünket itt.

Pro tipp: Ülj minél előrébbre a teremben. Ez motiválni fog arra, hogy ne kalandozzon el a figyelmed és részt vegyél az órán!

  1. Hétvégi program

Fontos, hogy izgatottsággal várd az első hetet, így azt javasoljuk, hogy az első hét végére szervezz egy szemeszternyitó bulit vagy egy kellemes vacsorát a barátaiddal. Így lesz mit várnod és ki tudod majd ereszteni a gőzt.

Ha megfogadod ezeket a jó tanácsokat, te is ráhangolódhatsz egy sikerekben és élményekben gazdag új szemeszterre! Megajánlott 5-ösök, vigyázzatok, itt jövünk!

Ezeket olvastad már?

ÍGY JEGYZETELJ AZ ÓRÁKON!

HOGYAN LEGYÉL ÉJJELI BAGOLYBÓL KORAI PACSIRTA

TALÁLD MEG AZ ÉLETCÉLODAT!

DOBD FEL A TANULÁST BULLET JOURNAL ÍRÁSSAL!


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!