Utazd be a világot olcsón, még az egyetem alatt | Blog | IQfactory

Utazd be a világot olcsón, még az egyetem alatt

A húszas évek a legjobb idő az utazásra! Általában kevesebb felelősséget viselsz, még nem vagy teljesen lecsillapodva, és tele vagy azzal a tagadhatatlan vágyakozással, hogy világot láss. Íme néhány tipp, hogyan járd be olcsón a világot.

tippek egyetemistáknak, szakdolgozat

Szállj meg hostel-ben

Nem gondolnád, mennyire jó szórakozás hostelben megszállni. Számos lehetőség van különböző költségvetésekre a 10+ fős kollégiumi helyiségeken át a magánvállalkozásokig. Általában a szállások megosztott fürdőszobai helyzetet jelentenek, de mindaddig, amíg használt papucsot a fürdéshez, ez nem nagy ügy! A hostelek remek alkalmat nyújtanak arra, hogy megismerkedj más utazókkal és remek helyen szállj meg kevesebb pénzből.

Workaway.info

Számos program létezik külföldi munkavégzéshez. Ezek a programok általában szállást és ételt kínálnak a munkaerőért cserébe. A munkavégzés nem feltétlenül fáradtságos. Lehet, hogy te leszel a felelős a szállodai szobák tisztaságáért és az ágyak előkészítéséért, vagy segédkezned kell egy gazdaságnál. Böngész az interneten és ellenőrizd a véleményeket, nehogy csalás áldozata legyél. A legjobb weboldal erre a célra a workaway.info, ahol mind a házigazdákról és mind a vendégekről értékeléseket olvashatsz.

Couchsurfing, vagy Airbnb

Nem kérdéses, hogy a technológia megváltoztatta az utazást.  A Couchsurfing egy olyan weboldal/alkalmazás, amely helybeli kollégiumok szabad szobáit kínálja bérbe az utazóknak. A vendéglátók és a vendégek is véleményt írnak az applikáción keresztül. Egy másik alkalmazás, az Airbnb pedig arra szolgál, hogy emberek bérbe adják szobájukat, lakásukat az utazóknak. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy kényelmes helyen szállj meg szálloda árcédulája nélkül. Itt is rendelkezésre állnak olyan értékelések, melyek segítenek kiválasztani a megfelelő szállást.

Tanulj külföldön

Ha még főiskolára, vagy egyetemre jársz, rengeteg külföldi tanulmányi lehetőség kínálkozik.  A főiskolai/ egyetemi külföldi tanulmányok előnye, hogy felveheted az ösztöndíjat, amiből néhány hónapig elmerülhetsz egy másik ország kultúrájában.

Diák kedvezmények

Ha még mindig diák, vagy 25 év alatti vagy, akkor számos utazási kedvezményre vagy jogosult. A Studentuniverse.com-on keresztül kedvezményes repülőjegyet foglalhatsz, vagy kedvezményt kaphatsz vonatra és egyéb tömegközlekedési eszközre, valamint kedvezményes szállások között is böngészhetsz.

Ösztöndíjak

Vannak olyan szervezetek, melyek ösztöndíjat hirdetnek külföldön tanulóknak. Az olyan programok, mint az UNESCO , kifejezetten az ifjúsági utazásokat és a külföldi kutatásokat célozzák meg.  Ezeknek a támogatásoknak köszönhetően elérhetőbbé vállnak az utazások és még az önéletrajzodban is mesésen mutatnak.

Szerezz munkát külföldön

Külföldön dolgozni valószínűleg nem a legopcionálisabb a nyaraláshoz, de minden bizonnyal lehetőséget ad arra, hogy felfedezz egy országot, miközben a számlád gyarapodik. Mit szólnál egy nyárhoz, amikor egy írországi pubban dolgozol, vagy egy családi tulajdonban lévő hotelben Görögországban? Légy kreatív és nyitott a lehetőségekre! Munkahelyi vízumot kapni a kívánt országban könnyebb, mint gondolnád!

A világ felfedezése nem csak bank robbantásával lehetséges. Csupán kreatívnak kell lenni és megtervezni egy olyan utazást, amely a Te és költségvetésed számára is ideális.

Még több segítség kell?

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!