Így használd ki a tanév közi szüneteket | Blog | IQfactory

Így használd ki a tanév közi szüneteket!

Ha épp túl vagy egy ZH időszakon, sok beadandód volt az utóbbi időben, vagy csak eleged van már a korán kelésből, akkor bizonyára úgy gondolod, hogy a tanév közi szünetben lustálkodni fogsz, az ágyban maradsz egész nap, és megnézel pár filmet. Igazad van! A szünet arra való, hogy pihenjünk. De ha egész nap otthon ülsz, akkor a pihenés hamar átcsaphat unalomba. Mi olyan tippeket ajánlunk neked, amelyek segítségével garantáltan feltöltődsz a félév folytatásáig.

szunet

Irány a természet!

Minden évszak csodálatos lehetőségeket tartogat magában. Tégy egy hosszú sétát az őszi erdőben, vagy pattanj biciklire és gyönyörködj a sárguló falevelekben. Télen ki ne hagyd a korcsolyázást! Megmozgat, kikapcsol és még szórakoztató is. Tavasszal pedig kapd elő a görkorcsolyádat és suhanj el a virágos terek mellett.

Menj el egy fesztiválra!
Rengeteg őszi, téli és tavaszi fesztivál vár rád, ahol sok finom ételt és italt kóstolhatsz meg, miközben jól szórakozol. Hívd el barátaidat is!

Hívd át a barátaidat!
Tarts egy teadélutánt vagy egy forró-csoki party-t. Kapjatok elő egy pakli kártyát vagy valamilyen társasjátékot és hozzátok elő a gyermeki éneteket. Garantált a nevetés és a jókedv!

Légy kreatív!
Keresgélj a „csináld-magad” videók között, és vágj bele egy projektbe! Például dekoráld a szobád az évszaknak megfelelően!

bag-21467_640

Süss, főzz!
Ha tanév közben nem jut időd a főzőtudományod fejlesztésére, a szünetben gyarapíthatod tudásod. Válassz az évszaknak megfelelő alapanyagokat, például az őszi szünetben dobj össze egy sárgatök-krémlevest, vagy csak egyszerűen süsd meg a halloweeni zöldséget. Télen ne feledkezz meg a mézeskalácsról és az almás finomságokról. Tavasszal pedig mindenképpen egy gyümölcsös édességgel kísérletezz!

Olvass!
Kapj le egy régen látott könyvet a polcodról, lapozz fel egy magazint vagy irány a könyvtár! Rengeteg szórakoztató irományt találhatsz az iskolád könyvtárának polcain is. A történetek kikapcsolnak, és segítenek a fizikai pihenésben is. Jóleső lazítás miközben a kreativitásod is fejlődik.

Ne feledkezz meg a tanulásról sem!
Bár a szünet arra való, hogy kipihend magad, azért nem árt egy csöppet a jövőre sem gondolni. Ha le vagy maradva a tananyaggal, semmiképp ne halogasd a tanulást. Minden nap foglalkozz egy kicsit vele, így nem lesz megterhelő, marad időd kikapcsolódni is, és még annak terhe sem fog nyomasztani, hogy nem teljesíted a kötelességedet.

 

 Jó pihenést!

IQfactory


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!