Szakdolgozat védés PPT útmutató - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

Szakdolgozat védés PPT útmutató

A szakdolgozat védés izgalmas és kicsit ijesztő esemény: egy szigorú bizottság előtt kell bizonyítanod, milyen szereped volt a több hónapos kemény munkát igénylő mű elkészültében, mennyire releváns, amit írtál, helytállóak lehetnek-e a következtetések, amelyeket levontál. Ebben segítségedre van a szakdolgozat védés PPT – készítsd el úgy, hogy a prezentáció a jobb kezed legyen a védés során!

Szerkezet: a szakdolgozat védés PPT alapja

 

Bonyolult feladatnak tűnhet megtervezni, hogyan építsd fel a prezentációdat – de ne stresszeld túl, csak nézz rá a szakdolgozatodra! A legjobb, amit tehetsz, hogy a szakdolgozat védés PPT készítése során a kész munkád szerkezetét követed, ami ugye az esetek nagy többségében a bevezetés, a szakirodalmi áttekintés, a kutatás bemutatása, az eredmények kifejtése, és az összegzés sorozatát jelenti. A szakdolgozat védés PPT általában nagyjából 10-15 percnyi szóbeli bemutatást kell, hogy alátámasszon – ezt vedd figyelembe, amikor az egyes részekhez a tartalom kifejtését írod a diákra. Ha a lényeg megvan, egészítsd ki a prezit egy címdiával, egy vázlattal, (amivel röviden előrevetíted, mit fog a bizottság hallani-látni a következő percekben), és a végén egy figyelmet megköszönő diával.

 

Hogy nézzen ki a szakdolgozat védés PPT?

 

Biztosan neked is voltak előadóid, akik az órákon olykor vicces gifekkel, mémekkel dobták fel a prezentációt – ezek a diákok körében általában nagy sikert aratnak, a szakdolgozat védés PPT diáin azonban sajnos nincs helyük. Törekedj arra, hogy a diák letisztultak és átláthatóak legyenek – de ne vessz el a részletekben, használd bátran a rendelkezésre álló sablonokat! Ha nem vagy elégedett a sima PowerPoint kínálatával, nézz szét az ingyenes online képszerkesztők (pl. Canva) dizájnjai között is. Ami a vizuális elemeket illeti, bátran illessz be a szakdolgozat védés diái közé egy-egy olyan képet, vagy diagramot, ami a szakdolgozatodban is szerepel, vagy egyértelműen releváns – de ha így teszel, jól láthatóan hivatkozd le a forrást a kép alatt!

 

Szakdolgozat védés PPT: elsősorban magadnak csináld!

 

A szakdolgozat védés PPT legfontosabb feladata, hogy alátámassza, amit előadsz, és segítsen téged, nehogy elakadj. Tehát az is fontos, hogy neked megfeleljen, nem csak az, hogy a bizottságot lenyűgözd. Tartalmilag figyelj arra, hogy a diákon inkább csak vázlatpontok, kulcsszavak, illetve ha vannak, a lényeges számadatok szerepeljenek – ne írj egész mondatokat! A szakdolgozat védés PPT arra is jó módszer, hogy gyakorolj: ha van rá mód, “védd” meg a szakdolgozatod pár szaktársad előtt is, és kérd ki a véleményüket!

 

Iktasd ki a technika ördögét!

 

A legrosszabb, ami a védés során történhet, ha valami miatt nem indul el, vagy nem látható a prezentációd. Ezért fontos, hogy a szakdolgozat védés PPT ne az utolsó pillanatban készüljön el! Ne félj kérdezősködni, alaposan járj utána annak, hogy a védés során milyen számítógép áll majd rendelkezésre, és milyen operációs rendszer lesz rajta – ne az előadás előtt 5 perccel derüljön ki, hogy a fájlod esetleg nem kompatibilis! Az is fontos, hogy a prezidet több módon is “magaddal vidd”: legyen nálad pendrive-on és küldd el magadnak e-mailben is: biztos, ami biztos.

 

Jól jönne egy kis segítség a szakdolgozat védés PPT elkészítésében? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szakdolgozat írás gyakori kérdések – 4+1 kérdés és válasz a sikeres dolgozatért

A szakdolgozat írás szabályai

Mennyi idő kell a szakdolgozat íráshoz?

Szakdolgozat tippek

Szakdolgozat: Minden amit tudnod kell

A legjobb szakdolgozat minta, amit valaha láttál


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!