Napi tippek, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen a heted! | Blog | IQ Factory

Napi tippek, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen a heted!

Szeretnél kiegyensúlyozottabb életet élni, de nem tudod hogy fogj hozzá? Összeírtuk neked egy hétre lebontva, hogy milyen apró változtatásokkal teheted boldogabbá magad a mindennapok során.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hétfő

Kezdd a hetedet extra hatékonyan! Ha 1-2 órával korábban felkelsz a szokásosnál, pont el tudod intézni azt a néhány dolgot, amire a délután során már nem lenne kapacitásod és kedved sem. Vidd le a kutyát egy nagyobb sétára, főzd meg a kedvenc ételedet vagy rámolj össze a lakásban!

Kedd

A mozgás fél egészség, szokták mondani. Nem véletlen, hiszen leírhatatlanul sok előnyöd származik abból, ha rendszeresen sportolsz: nem csak arra jó, hogy elérd álmaid alakját, az egészséged megőrzésében is fontos szerepet játszik. Válaszd ki azt a mozgásformát, amit a legszívesebben csinálsz és vágj bele! Készíts magadnak edzéstervet és írd össze, mikor milyen gyakorlatokat fogsz csinálni! Ha bizonytalan vagy az összeállításban, nyugodtan kérj segítséget egy hozzáértő szakembertől.

Szerda

Néha nem árt, ha kicsit lelassul az ember és átadja magát a pihenésnek. Maradj otthon, pihend ki az eddigi napok fáradalmait! Eltölthetsz egy kellemes estét egy számodra fontos emberrel, legyen az a párod, barátod vagy családtagod. Főzhettek valamit együtt, filmezhettek vagy csak beszélgethettek egy jót.

Csütörtök

Manapság rengeteg időt töltünk zárt térben, a négy fal között. Szabadulj ki kicsit és járj egyet a természetben! A helyszín mindegy, a lényeg, hogy a szabadban, friss levegőn tölts el egy kis időt. Ez lehet a lakóhelyedhez legközelebbi park, kisebb erdő, arborétum, de akár messzebbre is merészkedhetsz, ha időd engedi. Társaságnak vihetsz magaddal barátokat, a családodat vagy mehetsz akár egyedül is.

Péntek

A hétvége kapujában nem árt, ha kiengeded a fáradt gőzt és elmész egy kicsit szórakozni. Válassz ki egy jó filmet a moziban vagy keress egy szimpatikus éttermet a közelben! Ha ennél lazább programra vágysz, akkor üljetek be a barátaiddal egy bárba, esetleg menjetek el bulizni. A legjobb, ha azt a lehetőséget választod, amihez leginkább kedved van és azzal akivel/akikkel legszívesebben töltenéd a péntek estédet.

Szombat

Itt az idő, hogy kicsit befelé fordítsd a figyelmedet! Meditálj 10-20 percet, ahogy neked kényelmes és keresd meg a belső békét. Számtalan előnye van néhány percnyi meditálásnak: oldja a felgyülemlett stresszt, harmóniát és kiegyensúlyozottságot lehet vele elérni, miközben üdítően hat az elmédre.

Vasárnap

A hét utolsó napján szedd össze mit szeretnél a következő héten elvégezni! Egy előre elkészített tervvel sokkal hatékonyabb lehetsz és sokkal valószínűbb, hogy meg is valósítod terveidet. Szedd listába őket és oszd ki melyik napra milyen feladat jusson!

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

CÉLOK AZ ÚJ SZEMESZTERRE

A LEGJOBB RENDSZEREZÉSI TIPPEK EGYETEMISTÁKNAK

LÁNYOK FIGYELEM! 7 TIPP A LEHENGERLŐ MEGJELENÉSÉRT!

10 DOLOG, AMIT MÉG AZ ÚJ SZEMESZTER ELŐTT TEGYÉL MEG!


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!