Célok az új szemeszterre | Blog | IQfactory

Célok az új szemeszterre

Ideje megbirkóznunk a tudattal, hogy egy újabb félév vette kezdetét! Térjünk vissza az egyetemi kötelességeinkhez, kollégiumi szobánkba, albérletünkbe és tegyünk meg minden tőlünk telhetőt azért, hogy kedvezően alakuljon életünk, ne csak most, de a jövőben is. A jövő szempontjából pedig kifejezetten fontos, hogy rendelkezünk-e a megfelelő hosszú- és rövidtávú tervekkel is! Határozzunk meg néhány kivitelezhető, számunkra fontos célt a félévvel kapcsolatban, amely nem csak a tanulmányi teljesítményünkkel, hanem saját képességeink, életvitelünk fejlesztésével is kapcsolatos.

A következőkben tehát, megfogalmaztunk 6 olyan, általános célt, amik kitűnő kiindulási pontot adhatnak saját céljaid megfogalmazásához.

1. Dolgozz keményen!

Mit is értünk ez alatt? A kemény munkának megvan a gyümölcse. Az egyetemi életérzéshez hozzá tartozik, hogy sokat bele kell tennünk a tanulmányainkba is. Ne legyen ez másképp ebben a félévben sem! A jó tanulmányi eredmények, nem csak óriási löketet adhatnak, de biztosíthatnak arról is, hogy jó irányba haladunk az életünkkel!

2. Vedd komolyan a magánéleted is!

A magánélet egyenesben tartása, épp olyan fontos, mint a tanulmányaink! Sőt! Ha otthon minden rendben van, akkor az kihat a tanulmányi eredményekre és ez visszafelé is igaz. Vedd kezedbe az irányítást, törekedj minél több önállóságra! Legyél kitűnő séf a konyhában, legyél jó barát/barátnő, legyél sportember! Találj ki olyan fejlesztő célokat a félévre, amelyekkel biztosíthatod, hogy a magánéletedben is boldog ember legyél.

3. Ismerj meg új embereket!

Új kapcsolatok kiépítése az egyetemi évek alatt több szempontból is előnyős! Egyrészről a nagybetűs életben már nem feltétlen lesz lehetőségünk rá, a sok munka, család mellett! Márpedig az egyetemi barátságok, szerelmek, akár életre szólóak is lehetnek. Másrészről az egyetemi kapcsolatok sokszor munkakapcsolatokká is szövődhetnek és később akár virágzó vállalatokká is. Tedd meg a szükséges lépéseket, még ebben a félévben! Jelentkezz egy diákszervezethez, teremts minél több lehetőséget, az új emberekkel való találkozásra!

4. Szánj időt magadra!

Ne felejtkezzünk el arról sem, hogy a megfelelő kikapcsolódás hozzájárul a kitűzött célok eléréséhez! Ebben a szemeszterben is igyekezz elég időt szánni a szellemi, lelki feltöltődésre! Sétálj egyet a városban, igyál meg egy kávét, keress valami nyugodt helyet az olvasáshoz vagy szórakozz a barátaiddal! A pihenés mindenkinek másban nyilvánul meg! Alkoss olyan célokat, amelyek mellett van időd ilyen jellegű tevékenységekre is!

5. Csinálj valami olyat, amit még eddig nem!

Megismerkedni valami újjal hihetetlenül izgalmas tud lenni! Nem kell elmerülnünk sem az újdonságokban, nem kell megszabadulnunk rutinjainktól, de iktassunk be valami olyan tevékenységet, vagy esetleg csak egy olyan dolgot a bakancslistánkról, amire ebben a félévben sort fogunk keríteni! Bungee-jumpingozz, ejtőernyőzz vagy próbáld ki a sushit, találj ki valami olyat, amivel egy számodra csodálatos élménnyel gazdagodhatsz.

6. Tartsd magad a tervekhez!

Igen, céljaink között szerepeljen az, hogy tartani is fogjuk magunkat hozzájuk! Ha kell, határozzunk meg időkorlátokat, nyugodtan tűzzünk ki újabb célokat is, miközben már tart a szemeszter! Azon kívül, hogy személyiségileg, emberileg is fejlődsz, próbára teheted teljesítőképességed, akaratod céljaid elérése közben és persze a sikerélmény sem marad el, egy-egy cél elérése után!

Ne felejtsd el, hogy rövid távú céljaid, hatással lehetnek a hosszú távúak elérésére is! Reméljük, hogy segítségedre lehettünk és sikerül kialakítanod saját céljaidat! Sok szerencsét az új szemeszterre!

 

Még több segítség kell?

 

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

HASZNOS PÉNZSPÓROLÁSI SZOKÁSOK AZ EGYETEMRE

BAKANCSLISTA EGYETEMISTÁKNAK – 1. RÉSZ

MUNKAVÁLLALÁS EGYETEM MELLETT – ANÉLKÜL, HOGY BELEŐRÜLNÉL!


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!