Mindennapi szokások, amiktől jobban teljesíthetsz a vizsgákon is - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

Mindennapi szokások, amiktől jobban teljesíthetsz a vizsgákon is

Már javában zajlanak a vizsgák, éppen ezért összegyűjtöttünk pár hasznos, mindennapi szokást, amik segíthetnek neked, hogy jobban teljesíts a vizsgákon. Építsd be a szokásokat a hétköznapjaidba, és vedd könnyen az eléd gördülő akadályokat!

Mindennapi szokások

Írd meg a leckét!

Készítsd el a házi feladatot, beadandót – még akkor is, ha nem osztályozzák, vagy nincs semmi következménye annak, ha nem csinálod meg. A tanár több, mint valószínű nem azért ad nektek feladatot otthonra is, hogy megbüntessen, vagy az időtöket rabolja. A házik segítségével jobban felkészülhettek a tananyagból, és a vizsgán is jobban tudtok teljesíteni.

Ha a tanárod nem adott semmilyen feladatot otthoni gyakorlásra, nyugodtan keresd meg, és kérdezd meg, hogy nem tudna-e mondani neked pár feladatot, témakört vagy megoldandó problémát gyakorlásra. Megeshet, hogy nem fog tudni adni, de az, hogy megjelentél nála az mindenképpen pozitív hatású lesz.

Írd át!

A jegyzetek újra- és újraolvasása értelmetlen akkor, ha tudod mi áll bennük. Ahelyett, hogy napi 20 oldalt újból elolvasol, inkább derítsd ki, melyik az a rész, amivel leginkább küszködsz, és ahelyett hogy tovább olvasgatod, írd át. Fogalmazd át a saját szavaidra, nézz utána és közelítsd meg más irányból az adott témát. Így könnyebben megérted és megjegyzed majd.

Tervezz!

Készíts tervet minden reggel! Kelj fel időben, és írd le, hogy mire, mit és mennyit szeretnél tanulni aznap. Jegyezd le, hogy melyik témaköröket akarod megtanulni, és mire mennyi időt szánsz (ehhez használhatsz egy komplexebb tanulási tervet is, melyről már korábban írtunk). Fontos, hogy ne felejts el szüneteket is közbeiktatni, mert ha órákon át megállás nélkül tanulsz, akkor teljesen ki fogsz égni, és a végére nem fog úgy rögzülni az anyag. A kis pihenőkkel kicsit leülepednek benned a dolgok, és könnyebben visszaidézed őket, és nem fognak összekavarodni benned a tanultak.

Járj be az órákra!

 Sokan úgy vannak vele, hogy ha egy előadás látogatása nem kötelező, akkor nagyívben elkerülik az iskolának a környékét is. Ezzel senkinek nem ártasz, kivéve magadnak. Az órán számos olyan információ, segítség hangzik el, amit semelyik könyvben, vagy jegyzetben sem fogsz megtalálni.

Tedd érdekesebbé!

Ha hidegrázást kapsz attól, hogy ránézel a több 10-100 oldalas írott (mindegy, hogy géppel vagy kézzel) szövegre, akkor keress olyan eszközöket, amikkel egy kicsit feldobhatod, színesebbé teheted az anyagot, és motiválhatod magad. Használj kiemelő filceket, színes tollakat, post-it-ket. Hidd el, sokkal könnyebben fog menni a tanulás!

Nézz előre!

Ne mindig csak az aktuális nap lebegjen előtted. Ettől egy kicsit nézz távolabb, és tervezz előre. Ha fejben egy héttel mindig előre tervezel, akkor sokkal könnyebben túljutsz a vizsgákon. Mivel a vizsgaidőszak egy megterhelő idő, lehetőség szerint pár naponta iktass be egy pihenő napot, ami lehet akár minden héten ugyanaz a nap. És ha netalán kicsit megcsúszol időben a tanulással, akkor ez a nap tartaléknak is jó, hogy bepótold a lemaradásodat. Az előre tervezés egyébként a részleted tanulmányi tervvel még egyszerűbb.

Még több segítség kell?

És ezeket olvastad már?

 

6 DOLOG, AMI TUTI LESZOKTAT A HALOGATÁSRÓL

 

MÉG 10 TIPP TANULÁSHOZ

 

12 HEKK TANULÁSHOZ

 

6+2 TRÜKK, AMIVEL MOTIVÁLHATOD MAGAD AZ ÍRÁSRA, TANULÁSRA

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!