Motivációk tanuláshoz, szakdolgozatíráshoz | Blog | IQfactory

6+2 trükk, amivel motiválhatod magad az írásra, tanulásra

Motiváltnak és energiával telinek maradni az egész nap folyamán nem egyszerű, sokszor nem is lehetséges, de tippjeink segítségével kihozhatod magadból a maximumot:

motivacio

1. Az energia ragályos. Tölts egy kis időt, igyál meg egy kávét a leglelkesebb, legenergikusabb, legmotiváltabb barátoddal, akit csak ismersz. De légy elővigyázatos, bizonyosodj meg róla, hogy a barátod inspirálni fog, és a lelkesedése nem kelt majd benned rossz érzéseket, amiért te nem érzed magad annyira motiváltnak, mint ő.

2. Állj energikus pózba. Ha erről a tippről a Wall Street Farkasá-ból a hümmögős mellveregetős jelenet jut eszedbe, kapisgálod: rengeteg tanulmány szól arról, hogy a testbeszédünk befolyásolja a hangulatunkat. Tölts pár percet azzal, hogy energikus pózba állsz: húzd ki magad, emeld ki a mellkasod, emeld fel a fejed, a kezeidet támaszd meg a csípődön, vagy emeld a fejed felé.

3. Csinálj a feladatodból játékot és jutalmazd meg magad, ha sikeresen megvalósítod. Például készíts egy kártyát, amire felírod az eredményeidet, és ha teljesítesz öt olyan 30 perces időintervallumot, amikor nem nézegeted az e-mailjeidet, vagy pazarolod el az idődet online nézelődéssel, jutalmazd meg magad valamivel.

gumimaci

4. Frissítsd fel az agyad, és motiváld magad. Írj egy listát azokról a dolgokról, amiket teljesíteni akarsz, vagy amikre vágysz, majd olvasd ezt a listát, amikor egy kis motivációra van szükséged. Ezek segítségével az elérendő céljaidra asszociálsz, és arra, hogy milyen fantasztikus vagy.

5. Ijeszd meg magad. Írass alá egyik barátoddal egy egyezséget, amely azt tartalmazza, hogy ha nem fejezed be a tanulást, vagy az épp aktuális projektedet egy bizonyos dátumra, akkor valami olyat teszel, amit igazából te sem akarsz. Például kipróbálod az ejtőernyőzést, vagy elmész egy fontos prezentációra a diasorod nélkül. Ijesztő, ugye?

6. A célod a saját igényeidnek feleljen meg. A belső motivációk sokkal erőteljesebbek, mint a külső környezet általi ösztönzés. (Például a pénz, az előléptetés, a dicséret a társaktól.) Jó, ha arra gondolsz, hogy edzeni akarok, mert az jót tesz az egészségemnek, és még jobban is fogok kinézni. De nem jó, ha úgy fogalmazod meg a célod, hogy azért akarok edzeni, hogy az emberek észrevegyék, hogy milyen jó formában vagyok.

+1   A napi energia-adagunk véges, szóval okosan kell felhasználni. A legfontosabb feladatokat akkor végezd el, amikor a legenergikusabbnak érzed magad.

+2    Nehéz motiváltnak maradni, és összpontosítani, ha kialvatlan vagy, egészségtelenül táplálkozol és nem vagy fizikailag jó formában. Ha lehetséges töltsd fel a szellemed és a tested azzal, hogy eleget alszol, edzel, és egészséges ételeket fogyasztasz.

 

És most indulás, ideje készülni arra a vizsgára!

IQfactory


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!