Milyen bakikat jobb, ha nem követsz el első éves egyetemistaként | Blog | IQ Factory

Milyen bakikat jobb, ha nem követsz el első éves egyetemistaként

Nincs is annál jobb érzés, mint amikor kiderülnek a ponthatárok és realizálod, hogy sikerült bejutnod álmaid egyetemére. Kezdetét veszi egy hosszú utazás, egy új kaland, ami akár az egész életedet is átalakíthatja. Elsőre talán szokatlan és félelmetes lehet az új helyzet, hiszen gólyaként teljesen ismeretlen vizeken evezel az egyetemet illetően. Mi összegyűjtöttük Neked azokat a hibákat, amiket semmiképpen sem érdemes elkövetned elsőévesként.

 

Kihagyod a gólyatábort

Ez a legelső alkalom, ahol a leendő csoporttársaidat és barátaidat megismerheted. Lehetőséged nyílik arra, hogy mindenkivel felvedd a kapcsolatot, beszélgess, ismerkedj és kiválaszd a számodra legszimpatikusabb embereket. Ha rögtön nemet mondasz erre a lehetőségre, nehezebb lesz beilleszkedned később, hiszen a többiek már együtt töltöttek pár napot és kialakulhattak már kisebb körök, barátságok. Lemaradhatsz olyan élményekről, programokról, amik meghatározó része lesznek a csoportod életének és amiről mindenki beszélni fog.

A legelső bulin kiütöd magad

Teljesen érthető, hogy szeretnél egy nagyot bulizni és kiereszteni a fáradt gőzt. Arra azonban figyelj oda, hogy ne vidd túlzásba már elsőre! Egyrészt nem feltétlen mutatja a legjobb képet rólad, másrészt hamar nevetség tárgya lehetsz, ha rosszul sülnek el a dolgok. Arról se feledkezz meg, hogy a többieket nem ismered még olyan régóta és nem feltétlenül tudsz számítani rájuk, ha baj történne.

Összejössz a legelső emberrel

Az egyetemen rengeteg új embert fogsz megismerni a tanulmányaid során folyamatosan. Ha összejössz a legelső párkapcsolatra alkalmas emberrel, lemaradhatsz a többiek megismeréséről, hiszen csak a friss szerelemre összpontosítasz. Adj magadnak időt, használd ki a lehetőségeidet és ne siesd el a döntést!

Teljes áron veszed a könyveidet, egyetemi felszerelésedet

Rengetegen adják tovább használtan tankönyveiket, jegyzeteiket, amikből te is tudsz tanulni, ráadásul az eredeti ár töredékéért. Nézz szét, érdeklődj, lépj be egyetemi Facebook csoportokba, a megfelelő információkért.

Nem jársz be órákra

Végre valahára a magad ura lehetsz, senki sem felügyeli mit csinálsz. Óvatosan a lógásokkal, mert vizsgaidőszakban egy egész félév anyaga borulhat a nyakadba, ami nem a legkellemesebb dolog. Arról nem is beszélve, hogy a hiányzásokkal akár a tárgyat is elbukhatod, ha kötelező a bejárás.

Nem használod ki az egyetem adta lehetőségeket

Rengeteg élményt szerezhetsz hallgatóként a diákéveid alatt. Ne hagyd ki ezeket, mert a te előrejutásodat és fejlődésedet szolgálják. Legyen szó diákszervezetekről, egyetemi programokról, tanulmányi versenyekről, külföldi tanulmányokról vagy munkavállalásról, kóstolj bele minél több dologba.

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

ALBÉRLETKERESÉSI SZEMPONTOK

KÉSZÜLJ MÁR MOST AZ ŐSZI SZEMESZTERRE!

ÉLETMENTŐ TIPPEK AZ EGYETEMRE (AMIRŐL A TÁJÉKOZTATÓK NEM SZÓLNAK)

7 TIPP A SZEMESZTERKEZDÉSHEZ


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!