Életmentő tippek az egyetemre | Blog | IQfactory

Életmentő tippek az egyetemre (amiről a tájékoztatók nem szólnak)

A szorító határidők, a sok beadandó, ZH és vizsga, igen sok feszültséget teremthet egy egyetemi hallgató életében. Előfordulhat, hogy tanulmányaid során te is találkozol majd azzal, milyen érzés görcsösen készülni egy vizsgára, ráfeszülni a rád váró feladatokra. Mi megpróbálunk néhány olyan tanáccsal szolgálni, amivel megőrizheted életvidámságod az egyetemi mindennapokban.

Az általunk összeszedett tippek jó kiindulópontot jelenthetnek ahhoz, hogy a rád váró stresszes, feszült helyzetekben is a toppon legyél!

1. Fontos, hogy kiegyensúlyozott és magabiztos legyél!

Sem a szociális életed, sem az egyetemi eredményeid nem fontosak olyannyira, mint az egészséged! Az előbbi kettő között próbálj meg összhangot teremteni, de soha ne vedd őket előrébb a harmadiknál! A rendszeres étkezés, a mozgás, a pihenés az egészség mozgatórugói, amelyek kihatnak az életed többi területére is, és segítségükkel kiegyensúlyozottabb és magabiztosabb lehetsz!

2. Nyiss a többiek felé, kezdeményezz beszélgetéseket!

Lehet, hogy azok közé tartozol, akik ha körbenéznek az egyetemen, azt érzik, ők az egyetlenek, akik még nem találták meg egyetemi társaságukat. Több mint valószínű, hogy ezzel az érzéssel nem vagy egyedül, és könnyen lehet az is, hogy akik ugyanezt gondolják, csak arra várnak, hogy megszólítsd őket! Baráti kapcsolatok kiépítése az egyetemi közegben, nem csak egy nagyon jövedelmező befektetés, de szellemi, lelki kibontakozásunkat is elősegíti.

3. Ne hasonlítsd saját életed ahhoz, amit a közösségi médiában látsz!

Ne hagyd, hogy lelombozzon az, amit a közösségi média felületeken látsz. Egyrészt, nem minden az, aminek látszik, másrészt, sokkal tartalmasabb és nyugodtabb életet élhetsz, ha foglalkozol folyton azzal, hogy mások milyen egyetemi bulikon vesznek részt és éppen az egyetem melyik szegletében tartózkodnak! Félreértés ne essék, a közösségi média fontossága megkérdőjelezhetetlen a mai világban, de ügyeljünk rá, hogy amit ott látunk, ne befolyásolja negatívan saját életünket!

4. Legyenek elvárásaid, de állj készen rá, hogy változtass!

Ne strapáld le magad azzal, hogy életed legszebb éveit akarod kihozni az egyetemből! Igen, szuper lesz! Támassz fenntartható elvárásokat a rád váró évekkel szemben. Jól fontold meg őket, hogy amit igazán fontosnak tartasz, az be is teljesüljön! Önkéntelenül is rosszul érezhetjük magunkat, ha valami nem úgy történik, ahogyan elképzeltük, de változtatni sosem késő!

5. Tedd meg a szükséges lépéseket, hiszen más nem teszi meg helyetted!

Sokan már valamilyen belső szorongással indulnak neki felsőfokú tanulmányaiknak, de előfordul, hogy pont ez alatt az időszak alatt alakul ki bennük. A te felelősséged, hogy mindent megtegyél és minél jobban helyt állj a nehézségekkel szemben! Találd meg mi az, ami segít és vágj bele az igazi, izgalmakkal teli egyetemi életbe!

Tudatosan, jó hozzáállással, a túlzott aggodalom, az egyetemi para is legyűrhető! Mi igyekszünk segítségedre lenni mindenben, amiben csak tudunk!

 

Még több segítség kell?

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

MÉG NEM GONDOLKOZTÁL AZ IDEI CÉLJAIDON? EZ A LISTA SEGÍT!

31 NAP PRODUKTÍVAN – MINDEN NAPRA EGY TIPP

HA MÁR CSAK EGY ÉJSZAKÁD MARADT A BEADANDÓRA…


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!