Albérletkeresési szempontok | Blog | IQ Factory

Albérletkeresési szempontok

Akik figyelemmel kísérik a híreket, azok hallhatták és olvashatták is, hogy hamarosan megindul a versengés az albérletekért Szeptemberre, a félévkezdésre. Amennyiben tudod, hogy neked is kiadó szobára, lakásra lesz szükséged az új szemeszterre, úgy érdemes minél előbb tájékozódnod a lehetőségekről és megkezdened a vadászatot, a legjobb szobákért, ingatlanokért. Cikkünkben olyan szempontok következnek, amelyeknek figyelembevételével remélhetőleg ti is könnyebben ráakadtok majd a nektek megfelelőre.

1. A piszkos anyagiak..

Azért ezt választottuk az első szempontnak, hiszen az egyetemistáknál számít talán a leginkább, hogy milyen áron találnak albérletet, és hogy képesek lesznek-e majd finanszírozni azt, az egész félév során. Amennyiben egyedül nagyon szűkösen tudnátok kijönni, érdemes lehet többen összefogni, és úgy kiválasztani egy lakást. Többen is az iskolakezdés előtti időszakra időzítik szobáik, ingatlanuk bérbeadását, így érdemes lesz nyitott szemmel járni, és minél előbb lecsapni a kedvező ajánlatokra.

2. A helyszín

Az egyetemisták számára ideális helyszínt adhatnak a választott egyetemhez közeli lakások, illetve azok a környékek, ahonnan az egyetem megfelelően elérhető tömegközlekedéssel. Akik a fővárosban kezdik meg tanulmányaikat, különösen figyeljenek oda, hiszen minél ”belvárosibb” lokációt választanának, annál drágább albérletárakkal találkoznak majd. Az olyanoknak, akik nem restek egy kicsit többet utazni, érdemesebb esetleg külvárosi, de tömegközlekedéssel jól elérhető lakást választaniuk, hiszen ezek sok esetben olcsóbbak.

3. Egyéni preferenciák

A végére hagytuk, hiszen bár remek lenne, ha kizárólag ezt figyelembe véve meg is találnánk lakásunkat, de ez sok esetben csak a végén jöhet számításba. Miután magatokban már eldöntöttétek, hogy mennyit tudnátok rászánni, és nagyjából belőttétek a helyszínt, utána következhet az, hogy milyen is legyen a lakás. Mivel sokszor túl sokáig válogatunk, későn kezdjük el a keresést, ez a szempont gyakran kiesik, hiszen elfogynak a választási lehetőségek. Fontos időben elkezdeni a keresést és cselekedni! Mi nem akarjuk és nem is fogjuk tudni megmondani nektek mekkora lakás legyen, mennyire legyen felszerelt, milyen adottságokkal rendelkezzen, hiszen ez csak tőletek függ. Annyit viszont mondhatunk, a gyorsan fogyó albérletek ellenére se siessétek el a választást, és próbáljatok meg hosszú távú berendezkedésre alkalmas alanyt találni, hiszen a félév közben ez már sokkal nehezebb lesz, és akár még nagyobb gondot is okozhat.

Tájékozódjatok több forrásból, beszéljetek minél több mindenkivel, mielőtt választanátok! Legyetek felkészültek! Amennyiben úgy alakul, hogy a félévkezdésig sem sikerül szobát, lakást találnotok, úgy se essetek kétségbe, hiszen az egyetemen valószínűleg meg fogtok ismerkedni majd olyanokkal, akik segítségetekre lehetnek a megfelelő albérlet megtalálásában.

Reméljük cikkünkkel segíthettünk nektek és azt is, hogy a félévkezdésig még lesz alkalmatok kiélvezni a nyarat és a jóidőt. Mi igyekszünk veletek tartani és friss cikkekkel szolgálni nektek, minden héten, ha pedig további segítségre lenne szükségetek, keressetek minket!

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

10 TIPP A KOLLÉGIUMI (TÚL)ÉLÉSHEZ

KÉSZÜLJ MÁR MOST AZ ŐSZI SZEMESZTERRE!

UTAZD BE A VILÁGOT OLCSÓN, MÉG AZ EGYETEM ALATT


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!