Hogyan láss világot egyetemi fizuból | Blog | IQ Factory

Hogyan láss világot egyetemi fizuból

Azt mondják, a világ olyan, mint egy nagy könyv, és aki nem utazik, csak egy lapot olvas el. Biztos rengeteg helyet láttál már fotókon, amit szívesen megnéznél élőben is, és eltölt az izgalom, ha arra gondolsz, mennyi mindent kipipálnál a bakancslistádon. Persze ez sok mindentől függ, főleg ha egyetem mellett még nem tudsz annyit összegyűjteni, amivel útnak indulhatsz. Vagy mégis?

Google Flights

Benned van a kalandvágy, de nem igazán tudod, merre mennél? Ez jól is elsülhet! Minél rugalmasabb vagy, annál olcsóbban találsz repülőjegyet a Google járatkeresőjével. Érdemes már 1-2 hónappal előtte lefoglalnod, de ha nem sürgős, a fél év múlva induló járatokat is nézegetheted. Csak üsd be az az indulási helyet, de ne állíts be úti célt. Nézd végig a járatokat a legolcsóbb találatoktól egészen addig az árig, amíg gondolod. Meglepő, milyen jó lehetőségekre tudsz így lecsapni!

Hostel

A hostelek nem valók mindenkinek, de ha téged nem zavar a folyamatos társaság, egy próbát mindenképp megér! Ha már megvan a repülőjegyed, olcsó hostel szállást is tudsz találni a kiválasztott városban. Sok egyetemista dönt emellett, úgyhogy lehet, még jól is fog jönni a társaság.

Airbnb

Az Airbnb nem véletlenül vált a legnépszerűbb szálláshely keresővé, hiszen jóval olcsóbb a hoteleknél és nyugodt a hostelekhez képest. A hivatalos Airbnb.hu oldalon tudsz szálláshelyeket nézni, és a házigazdától kibérelni egy teljes lakást vagy házat. Ne csak a képek alapján dönts, mindenképp olvasd el mások értékelését és véleményeit, hogy biztosan ki tudd választani a legjobb helyet. Mivel csak olyanok szólhatnak hozzá az oldalon, akik már megszálltak azon a szálláson, ezeket az ajánlásokat nem lehet meghamisítani. Amíg ott vagy, megvan a lehetőséged végig kapcsolatban maradni a hostoddal, aki minden kérdésed megválaszolja és eligazít a legjobb helyekre a környéken.

Erasmus program

Egyetemistaként rengeteg út áll előtted, és ezek közül sok vezet külföldre! Amíg diák vagy, érdemes kihasználnod minden egyetemi lehetőséget, és az Erasmus program is ide tartozik. Mivel sokan nem mernek belevágni, legtöbbször kevesebben jelentkeznek, mint amennyi szabad hely van, úgyhogy nagy eséllyel megkapod a lehetőséget. Ha sikerült megkapnod az ösztöndíjat, egy félévet a kiválasztott országban tölthetsz. Persze, akkor is tanulnod kell és ugyanúgy órákra járnod, mint itthon. De közben megismerhetsz egy másik kultúrát és kipróbálhatod, milyen Magyarországon kívül élni. Ami még jó, hogy mindezt az egyetemed teljes biztonságában teheted meg. Kevesebb az anyagi teher és a felelősség, mintha csak úgy nekivágnál az útnak.

Munka

Nem kell sok pénz az utazáshoz, ha azt közben is megkeresheted! Ha a szünetben vagy passzív félévedben szeretnéd kiélni a kalandvágyad, erre is sok lehetőséged van. Kimehetsz Amerikába kisegítőként dolgozni egy nyári gyerektáborban, a maradék időben pedig végigutazhatod az államokat.

Önkénteskedés

Ha számodra fontosabb a pénznél, hogy jót tegyél, az AIESEC-hez a szakmai gyakorlatot adó programokon kívül önkéntesként is csatlakozhatsz. A világ bármelyik pontjára eljuthatsz így 6 hét és 18 hónap között, és rengeteg módon segíthetsz másoknak nemzetközi környezetben, például taníthatsz gyerekeket dél-Amerikában vagy Ázsiában. A külföldi utazásodból egy hihetetlen élmény lesz, és egy egész életre megváltoztat.

Ha részt veszel egy diákoknak szánt programban, mint az Erasmus, nyári munka vagy önkénteskedés, az önéletrajzod is magasan ki fog tűnni az interjúkon. Ez nem véletlen, hiszen a kint szerzett élmények és tapasztalatok előhozzák azokat a tulajdonságaidat, amikkel bármilyen munkában megállod a helyed. Sokkal tapasztaltabb és magabiztosabb leszel. Akár az utazáson vagy a szálláson spórolsz, akár a szabadidődön, a külföldi utazás sosem lehetetlen. Nem sok pénzre, csak a bátorságodra van szükséged, hogy valóra váltsd az álmaidat!

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

EGYETEMI BAKANCSLISTA, AVAGY MIKET PRÓBÁLJ KI MÉG AZ EGYETEMI ÉVEID ALATT!

TALÁLD MEG A SZÁMODRA TÖKÉLETES NYÁRI MUNKÁT!

HOGYAN NYERD EL ÁLMAID ÖSZTÖNDÍJÁT?

UTAZD BE A VILÁGOT OLCSÓN, MÉG AZ EGYETEM ALATT


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!