Egyetemi bakancslista, avagy miket próbálj ki, még az egyetemi éveid alatt! | Blog | IQ Factory

Egyetemi bakancslista, avagy miket próbálj ki, még az egyetemi éveid alatt!

Az egyetemi évek minden ember életében nagyon meghatározó időszakot jelentenek. Pár évről van szó csupán, mégis annyi új élmény és inger éri az embert.  Összeírtuk azokat a dolgokat egy bakancslista keretében, amiket semmiképpen se hagyj ki, ha egyetemista vagy!

Menj el bulizni!

Egyetemi éveid alatt rengeteg meghívást fogsz kapni különböző bulikra, társasági eseményekre. Legyen az egy házibuli, vagy kocsmatúra, mindenképpen ajánljuk, hogy vegyél részt rajtuk, mert felejthetetlen élményekben lesz részed!

Ismerkedj új emberekkel, és szerezz életre szóló barátokat!

Legyél nyitott és bátor, hidd el, megéri az erőfeszítéseket! Elképesztően sok embert fog az utadba sodorni az élet az egyetem alatt, így érdemes kihasználni a lehetőséget.

Szundíts egyet az egyetemen!

Legyen az a könyvtár, a folyosó vagy az egyetemi menza, egy átbulizott este után a megfáradt egyetemisták szívesen használják ki ezeket a helyeket egy gyors pihenésre. Keress egy nyugodt helyet, ahol álomra tudod hajtani a fejed, akár csak egy rövid időre is!

Fedezz fel minél több helyet az egyetem körül!

Ha már amúgy is sok időt töltesz az iskolában, akkor miért ne ismerkednél meg a környékkel is? Ha pont van egy lyukas órád két előadás között, akkor irány a felfedezőút!

Tanulj, dolgozz, önkénteskedj külföldön!

Ezekben az években vagy a legkevésbé kötött, így nagyon ajánljuk, hogy utazz ki egy szimpatikus országba és tölts el egy kis időt ott! Tanulhatsz egy másik egyetemen, dolgozhatsz vagy akár önkénteskedhetsz is, amelyik neked a legjobban tetszik.

Költözz koliba!

Sokan nem szeretnek másokkal együtt lakni, a kollégiumi életet mégsem érdemes kihagyni. Az együttlakás során sokkal jobban összekovácsolódik egy nagyobb társaság is, és sokkal közelebb kerülhetsz az új barátaidhoz.

Vegyél részt egy sulis eseményen!

Az egyetemen rengeteg szakmai és tanulmányi programot, kiállítást, konferenciát tartanak, amikre rendszerint a hallgatókat is szeretettel várják. Vegyél részt rajtuk, hiszen sosem lehet tudni milyen hasznos tudást, ismeretséget szerezhetsz!

Lépj be egy diákszervezetbe!

Nézz szét, informálódj milyen szervezetek találhatóak meg az egyetemen és csatlakozz a legszimpatikusabbhoz! Tapasztalatot szerezhetsz és új ismereteket, amik jól mutatnak majd az önéletrajzodban.

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

NAPI TIPPEK, HOGY BOLDOG ÉS KIEGYENSÚLYOZOTT LEGYEN A HETED!

MILYEN HIBÁKAT NE KÖVESS EL A HATÉKONY TANULÁS ÉRDEKÉBEN?

FÁRADTSÁG VS. TANULÁS

ÉLETMENTŐ TIPPEK AZ EGYETEMRE (AMIRŐL A TÁJÉKOZTATÓK NEM SZÓLNAK)

Kövess minket Facebook-on!