Hogyan nyerd el álmaid ösztöndíját? | Blog | IQ Factory

Hogyan nyerd el álmaid ösztöndíját?

 

Gondolkodtál már azon, hogy jelentkezel egy ösztöndíjra, de túl nagy macerával jár az egész? Nem vagy biztos benne, hogy megéri a belefektetett időt és energiát? Ezekkel a tippekkel biztos, hogy egyszerűbb lesz a jelentkezés!

álmaid ösztöndíja

 

  1. Légy naprakész!

Ne feledd! Az ösztöndíjak jelentkezése határidőhöz van kötve. Fontos, hogy időben értesülj a lehetőségekről és kezd el a jelentkezéshez kellő dokumentumokat gyűjteni. Ne hagyd az utolsó percre a jelentkezést, hiszen a legtöbb esetben nincs lehetőség pótolni a hiányzó vagy hibás doksikat. Inkább írj egy emailt, vagy hívd fel az illetékeseket telefonon, hogy meggyőzödhess arról, hogy biztosan minden rendelkezésedre áll.

  1. Írj kimagasló motivációs levelet!

Lehet, hogy nem gondolnád, de nagyon fontos része az ösztöndíj jelentkezésnek a motivációs levél.  Ez a fogalmazás a te bemutatkozásod. Írd bele, hogy ki is vagy te, mesélj az eredményeidről, a projektekről, amiben részt vettél, kutatásaidról, kimagasló sport és szakmai karrieredről.  Ha a jelentkezésnél vannak kiemelt kérdések, amikre a motivációs levélben várják a választ, azokra ne feledj el válaszolni. Legyen strukturált a szöveg és ügyelj a helyesírásra! Ne felejts el megkérni valakit, hogy olvassa át, és az esetleges hibákra hívja fel a figyelmedet.

  1. Igazán akard!

Ha úgy állsz hozzá, hogy áhh, majd lesz, ami lesz, na, akkor biztos, hogy nem fog sikerülni.  Fontos, hogy bízz magadban és a tőled telhető legtöbbet fektesd bele a jelentkezésedbe. Legyen szó pénz ösztöndíjról vagy esetleg egy külföldi tanulmányi ösztöndíjról, a siker rajtad áll. Higgy magadban és a képességeidben, hogy meg fogod kapni azt a lehetőséget, amit igazán szeretnél.

  1. Tanulj!

Itt nem csak arra gondolok, hogy a hibáidból tanulj, ha esetleg lekéstél egy jelentkezési határidőt, hanem legyél tudatos, ha a tanulmányaidról van szó. Fontos, hogy amikor leülsz tanulni, lebegjen az a szemed előtt, hogy fontos a tanulmányi átlagod is. Hiába írsz remek motivációs levelet, ha nem éred el azt a bizonyos átlagot, akkor jövőre újra próbálkozhatsz.

Ha megfogadod ezeket a tippeket, biztos, hogy a következő jelentkezésed sokkal könnyebben és stresszmentesen fog zajlani. Sok sikert előre is!

Még több segítség kell a szakdolgozatodhoz?

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!