Mik a legjobb nyári munkák? - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

Mik a legjobb nyári munkák?

Nyár minden bizonnyal az egyik kedvenc évszakod, hiszen ilyenkor az egész éves tanulást, vizsgákat és egyéb az iskolával járó stresszes dolgokat egy rövid időre elfejtheted és nyugodtan pihenhetsz. Esetleg dolgozhatsz is. A nyár ugyanis nem csak arra jó, hogy naphosszat aludj, strandolj, fesztiválozz, és bulizz, hanem arra is, hogy egy kicsit belekóstolj a „felnőttek világába” és munkát vállalj. Igaz a nyár java már el is reppent, és hamarosan ismét beköszönt az ősz, és vissza kell térni a megszokott hétköznapokba és ezzel együtt ismét be kell ülni az iskolapadba, összegyűjtöttük a legjobb nyári munkákat. Ha idén még a pihenést választottad, jövőre mindenképp érdemes legalább egyet kipróbálnod a következők közül.

Mik a legjobb nyári munkák

1. Szabadúszó író, blogger

Ha szeretsz írni, és jól fogalmazol, akkor ez egy remek lehetőség a számodra. Sokan keresnek cikk írókat, akár csak egy-egy téma illetve adott cikk megírására. Ha találsz az érdeklődési körödnek megfelelő ilyen jellegű lehetőségeket, akkor élj vele, írd meg a cikket és juttasd el nekik. Egyszerre akár több témában is keresgélhetsz, és több cikket is megírhatsz. Ha a cikkírásnak ezt a formáját választod, azért számolj azzal, hogy valószínűleg sok másik cikk is érkezik hozzájuk, így az, hogy jó az általad írt anyag, még nem biztosíték arra, hogy végül a Te cikkedet választják. Másik lehetőség a cikk írásra, ha saját blogot indítasz. Fontos, hogy legyen egy jól körül határolt témád, ami tényleg érdekel, és amiben jó is vagy. Igaz egy nyár valószínűleg kevés ahhoz, hogy saját blogoddal pénzt is keres, de referenciának vagy portfoliónak mindenképp jó lesz később.

2. Táborvezető

Nyáron számos tábor nyújt szórakozási lehetőséget, főleg a kisgyerekek számára, ezzel egy időben viszont a tábor szervezőinek szüksége van fiatal munkaerőre is, akik energikusak, és jól értenek a gyerekekhez. A táborvezetői pozícióban különböző váratlan helyzetekben is helyt kell tudni állni, és felelősség teljesen kell viselkedni, hiszen te vagy a felelős a kisgyerekekért illetve azért is, hogy ők jól érezzék magukat a táborban, mindemellett a vezetői képességeidet is fejleszti az ott eltöltött idő. Érdemes külföldi táborok után is érdeklődni, így a már felsoroltak mellett fejlesztheted a nyelvtudásod, valamint nemzetközi kapcsolatokra is szert tehetsz.

 3. Állatmenhelyi segítő

Az állatmenhelyi segítő vagy önkéntes olyanok számára ideális, aki tényleg szereti az állatokat. Azt érdemes már a legelején leszögezni, hogy ezért a munkáért általában nem jár pénz, hiszen a menhelyek többsége is adományokból tudja magát fenntartani. Ha ennek ellenére szívesen segítenél menhelyen, arra készülj fel, hogy ez keményebb munka, mint amilyennek elsőnek tűnik. Az állatokat és bizony a kenneleket, ketreceket is tisztán kell tartani. Sok kisállat sérült, sebesült, aki bekerült, nekik speciális ellátásra van szükségük, és különleges igényeik lehetnek. Esetenként az is előfordulhat, hogy egy-egy állatkán nem lehet segíteni már, sajnos erre is fel kell készülnöd. Persze számos siker történetnek is a tanúja lehetsz, amikor a menhelyi lakók végre otthonra lelnek egy szerető családnál.

 4. Kertész

Ha szeretsz a szabadban lenni és szereted a természetet, akkor a kertészkedés neked való nyári munka lehet. Számos kertész cég keres nyárra plusz munkaerőt, de akár a környezetedben a szomszédok körében is körbekérdezhetsz, hogy segíthetsz-e a kertben, esetleg fűnyírásban, locsolásban, növények metszésében, gyümölcsök leszedésében és hasonlók.

 5. Bébiszitter

Ha szereted a gyerekeket, és a tapasztalataid alapján ők is szeretnek téged, akkor vállalj gyerekfelvigyázást. Először érdemes a családodban vagy az ismerőseid körében felajánlanod, hogy szívesen vigyázol a kisgyerekekre, amíg a szülők egyéb teendőiket elintézik, vagy esetleg szórakoznak. Később akár a városi falújságon vagy a social media csoportokban is „hirdetheted” magad, ehhez persze szükséged lesz referenciákra, illetve először mindenképp töltsetek el pár órát a szülőkkel és gyerekekkel közösen, hogy a kicsik is megszokjanak téged, és megbízzanak benned.

6. Felszolgáló

A nyári időszakban a vendéglátóhelyeken is megnő a forgalom és szükség van a plusz munkaerőre. Arra készülj fel, hogy a felszolgálói munka nem egyszerű, még akkor sem, ha ”csak” nyári munkáról van szó. A vendégeknek számtalan kérdése lehet, amikre neked tudnod kell a megfelelő választ, például, hogy az egyes ételek vagy italok milyen összetevőkből állnak. Mindenkihez kell egy-egy kedves mondatot intézned, megkérdezni, hogy mindennel elégedettek-e. A felszolgálóknak sokszor napi 10-12 órát is talpon kell lenni, megjegyezni a rendeléseket, különleges kéréseket, és mindezt mosolyogva tenni. Ugyanakkor a fizetésed mellett számíthatsz a vendégektől kapott borravalóra is.

 7. Szakmai gyakorlat

A legtöbb egyetemen vagy főiskolán a diploma megszerzéséhez elengedhetetlen egy 3-4 hónapos gyakornokság, amit akár a nyári szünet alatt is teljesíteni lehet. Az egyik leghasznosabb dolog, amit tehetsz, ha nyári munkát és a szakmai gyakorlatot egy kalap alá veszed. A különböző munkahelyek nyáron is mindig kínálnak lehetőséget szakmai gyakorlatra, a legtöbb esetben ezt az álláshirdetésben ki is emelik. Fontos hogy tisztában legyél azzal, hogy a szakodhoz, mely pozíciók felelnek meg szakmai gyakorlatként. Erről az iskolád tanulmányi osztályán tudsz bővebb információt szerezni.

 

Persze a felsoroltak mellett számos remek munkalehetőség várja a diákokat, hallgatókat nyaranta. Igyekeztünk a szerintünk legérdekesebb vagy leghasznosabb nyári munkákat összegyűjteni ez alkalommal (korábban már írtunk az 5 legmenőbb diákmunkáról is).

 

 

És ezeket olvastad már?

 

KEZDJ SAJÁT VÁLLALKOZÁSBA MÁR DIÁKKÉNT!

MUNKAVÁLLALÁS EGYETEM MELLETT – ANÉLKÜL, HOGY BELEŐRÜLNÉL!

HOGYAN TÖLTSD EL HASZNOSAN A NYÁRI SZÜNETET?

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!