Kezdj saját vállalkozásba már diákként | IQ Factory | Blog

Kezdj saját vállalkozásba már diákként!

Sokszor viccelődünk a diákélet sanyarúságain zacskós levest szürcsölgetve, de valljuk be a tanulás mellett neked is bőven akadhat időd egy kis extra zsebpénzhez hozzájutni. Miért ne lehetnél alkalmazott helyett te a vállalkozó?

Egy sikeres saját vállalkozás beindítása valóban nem jön össze mindenkinek, rajtad áll, van-e benned elég spiritusz, hogy belevágj. Ha elültettük benned a kíváncsiság magjait, olvasd el jó tanácsainkat, melyek kapóra jöhetnek a közeljövőben:

Kezdj saját vállalkozásba már diákként kép

Ötlet és kivitelezés

Gondold végig, miben vagy kiemelkedő, mivel tudnál hozzátenni az emberek mindennapjaihoz. Válaszd ki az élet azon területét, amely mesterének érzed magad, és agyalj, hogyan adhatnád át ezt a külvilágnak vonzó módon. Ha az ötleted egyedi és inspiráló, akkor ezzel már le is verted az első cölöpöt a vállalkozás indításához. A 21. század az internet világa, percek alatt létrehozhatod saját oldalad, a közösségi oldalakon pedig kellő figyelmet is szerezhetsz.

Tapasztalat

Közhelynek hangzik, de tapasztalatszerzés céljából indítani vállalkozást már önmagában megéri. Természetesen ne akkor tegyél így, ha úszol a diákhitel tartozásban, ha a mindennapjaid jóléte forog kockán, ne mélyítsd tovább a gödröt! Ellenben, ha már belekezdtél, borítékolható, hogy minden kihívással csiszolódni fogsz, idővel rutinná válik mindaz, ami eleinte csak nyögvenyelősen sikerült.

Kudarccal is nyersz

Siker ide vagy oda, egy futtatott vállalkozás a leendő munkaadóidnak is imponáló teljesítmény. Reprezentálod vele az életrevalóságod, önállóságod, tudni fogják, hogy egy kreatív személlyel van dolguk. Lehet, elsőre nem váltod be a dédelgetett reményeket, viszont egy lépéssel biztosan diáktársaid előtt leszel, akik később a versenytársaiddá is válhatnak. Azért ha valami sokadszor nem sikerül, lehet jobb ötlet másfelé kalandozni. Találd meg a piaci rést, legyen az bármilyen szűkös!

Nyiss az emberekre

Lehet a tiéd a földkerekség legnagyszerűbb ötlete is, ha nem tudod kikkel megosztani. Építsd kapcsolataidat, de tedd ezt minőségi módon! Az emberi viszonyokat is éppúgy ápolnod kell, mint bármi mást. Persze, ez nem úgy működik, hogy a vállalkozásod indítása után hirtelen mindenkivel szeretnél baráti köteléket létrehozni, ezt sokan tolakodásnak fogják venni, és visszarúghat a próbálkozás. Ha kapcsolataid értékesek, akkor a vállalkozásod hírneve futótűzként fog terjedni az ismerősök között.

A siker csak a kezdet

Ha minden klappol, és megízleled a siker édes ízét, akkor is tarts pár dolgot észben! Egy sikeres vállalkozás nagy felelősséggel jár, viszont jól menedzselve semmi sem szabhat határt. Számolj vele, hogy az igények egyre csak növekedni fognak, és neked is több időt kell belefektetned a működésbe. A suli mellett ez egyre nehezebb lesz, mérlegelj, hogy mivel éri meg többet foglalkozni, elvégre te sem vagy szuperhős!

A saját bizniszed szuperhőse viszont még lehetsz, láss neki a jövőd építésének!

Még több segítség kell?

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!