Hogyan töltsd el hasznosan a nyári szünetet | Blog | IQ Factory

Hogyan töltsd el hasznosan a nyári szünetet?

Végre elérkezett a nyári szünet, vége az iskolának és végre lehet egy kicsit pihenni. A szünet hossza csaknem három teljes hónap. Ez azért nem kevés idő. Persze jól hangzik a „Most három hónapig nem csinálok semmit!„ gondolat, de biztosan ezt szeretnéd? Adunk Neked pár hasznos tippet, hogy mihez is kezdj ebben az időszakban, hogy valami olyasmit csinálj, ami valóban a hasznodra válik.

Hasznos nyári szünet

1. Segíts otthon!

Vigyázz a testvéredre, unokatestvéredre (ha van), lepd meg a családod egy finom vacsorával, vállalj át pár házimunkát szüleidtől, hiszen most te úgyis jobban ráérsz.

2. Vállalj munkát!

Számtalan nyári és diák munkalehetőség közül választhatsz! Lehetőség szerint próbálj valami olyan munkát találni, ami egybevág tanulmányaiddal, így a szünet alatt nem felejteni fogsz, hanem elmélyíted a tudásodat és átülteted azt a gyakorlatba.

3. Olvass!

Nyaralás alatt, utazás közben, vagy amikor egy kis időd van. Főleg akkor fontos, hogy sokat olvass a nyári szünet alatt, ha nem szeretnél munkát vállalni. Az olvasással karbantarthatod az agyadat, és így az nem lustul el a szünet alatt.

4. Tanulj nyelvet!

A nyári hónapok tökéletesen alkalmasak arra is, hogy részt vegyél valamilyen nyelvi kurzuson (esetleg külföldön). Nyáron nem kell a zh-kkal, beadandókkal és vizsgákkal bajlódni, így marad időd, hogy alaposan felkészülj egy nyelvvizsgára, hiszen nem kell most párhuzamosan több dolgot is tanulnod.

5. Utazz!

Menj el családoddal, barátaiddal nyaralni, kirándulni. Ismerj meg új városokat, országokat, kultúrákat. Később már nem lesz ennyi időd, nem leszel ennyire szabad. Használd ki az idődet és fedezd fel a világot!

6. Pihenj!

Szórakozz, bulizz a barátaiddal. A szemeszter fáradalmai (zh-k, beadandók és vizsgák) után jól esik egy kis lazítás. Most még több lehetőséged van arra, hogy minél több nyári programot kihasználhass! Arra viszont ügyelj, hogy ne csak a bulizásról szóljon a nyarad.


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!