Az 5 legmenőbb diákmunka | Blog | IQfactory

Az 5 legmenőbb diákmunka

Az ünnepek jöttek és már mentek is. A megtakarított pénzed már rég nincs meg, közben a szociális élet is felpezsdül körülötted. Kedved lenne hozzá, de pénzed nincs, akkor mégis hogyan tudnád ezt megengedni magadnak? Itt az ideje részidős állás után nézni. Mielőtt belevetnéd magad a munkakeresésbe, nézd meg mely 5 diákmunkát ajánljuk, melyik áll közelebb a személyiségedhez és a képességeidhez.

diakmunkaaa

1. Tanítás

Ez egy nagyon jól kifizetődő diákmunka. Azonban jobb, ha tájékozódsz a jogi hátteréről, mielőtt nekilátnál a tanításnak. Fontos, hogy eleget tudj tenni az összes szabálynak, előírásnak. Amennyiben ezzel megvagy, szép kis óradíjakat kaphatsz attól függően, hogy hol és mit tanítasz.
Ragaszkodj a tudásodhoz. Oké, ez egyértelműen hangzik, de tudod, egy tanár hírneve gyorsan terjed, egy rossz tanáré még gyorsabban, és akkor nincs több tanítás – nincs több óradíj. Fontos a megbízhatóság! Ha a diák vagy a szülő kedvel téged, akkor nagy valószínűséggel javasolni fognak téged barátoknak, ismerősöknek is. Ha jó vagy és kedvelnek az „ügyfelek”, akkor gyorsan kiépíthetsz egy stabil ügyfélkört.

2. Buliszervező

Ez a munkakör nem mindenkihez illik. Ha szeretsz folyamatosan jönni, menni, hajtani, és nem idegenkedsz a késői órákban való munkától, akkor ez neked való lesz. Helyszíntől függően eltérnek a szabályok ezzel a munkakörrel kapcsolatban, de általában hetente kell lemenni a klubba és promótálni azt a saját módszereiddel (persze a klub útmutatásainak megfelelően). Ez a munkakör megköveteli, hogy nagyon talpraesett és független legyél. Általában a bérezésed a buli esti bevételéből és a jegyeladásod alapján tevődik össze. Az éjszakai kluboknak is megéri, ha diák buliszervezőket alkalmaznak, hiszen ez egy szinte ingyenes marketingfogás is lehet nekik. Besegíthetsz egy rendezvényszervező cégnek is, ki tudja, lehet, hogy ott találod meg később álmaid hivatását is!

3. Közösségi média asszisztens

Sok cég felismerte már, hogy fontos jelen lenni a közösségi média oldalakon, hiszen ez már elengedhetetlen része a sikeres üzletnek. Viszont a legtöbb cégnek erre nincs ideje vagy megfelelő ismeretei hozzá. Ki lehetne jobb segítség nekik, mint a diákok, akik egész nap ezeken a közösségi oldalakon lógnak?
A social media akkor lehet nagyon jó munkaterep, ha ismered az összes jelentős, közösségi média platformot, tudod őket használni, tudod miképp lehet velük pénzt keresni és fizetős kampányokat létrehozni. Elengedhetetlen, hogy érdeklődj ezen terület iránt, és tudj érdekes, figyelemfelkeltő posztokat és hozzászólásokat írni. Dolgozhatsz közösségi média ügynökségeknek, akik rengeteg kis vállalkozás platformjait vezetik.

ux

4. Kisegítő személyzet eseményeken – Host/Hostess

Ha tetszik az ötlet, hogy nincs két ugyanolyan munkanapod, ez a diákmunka érdekes lehet számodra. Elég nehéz definiálni egy átlagos munkanapot – egyik nap lehet röplapokat és promóciós csomagokat kell osztanod egy sporteseményen, másik nap lehet, hogy egy luxusbutik megnyitón kell vendégfogadó falatokat kínálnod.
Ha egy rendezvénycégnek vagy ügynökségnek dolgozol, akkor szinte mindenféle munkát megtapasztalhatsz. Általában ez a munka igen rugalmas, és nagyszabású társasági élettel párosulhat.

5. Pultos

Oké, lehet, hogy nem ez a legnépszerűbb és legjobb diákmunka, de ha például van kedvenc kávézód vagy éttermed, ahol magad is szívesen megfordulsz és jónak tűnik a környezet és a csapat, megér egy próbát! Szelektálj a bárok, kávézók, bisztrók között, mielőtt választanál, akkor nagy eséllyel találhatsz egy remek kis helyet. Sok helyen nagyon jól lehet keresni és még borravalóból is szép összeg jöhet össze. A munka viszonylag könnyű, és közben még a tökéletes korsó sör szervírozását is elsajátíthatod, a népszerű barista szakmába is belekóstolhatsz, vagy egy gyilkos mojito elkészítését is megtanulhatod. Rengeteg vicces, jófej emberrel ismerkedhetsz meg, és még új barátságokat is köthetsz. Ez a munkakör általában nagyon sok vidám perccel jár, gondold csak meg.

bar-768564_960_720

Legyél akár pultos, tanító vagy éppen futár, a lényeg, hogy találd meg azt a munkát, amit szívesen végzel tanulmányaid mellett! Meglátod, a zsebpénz mellett hasznos tapasztalatokat, kapcsolatokat is fogsz gyűjteni.

IQfactory

 

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!