Munkavállalás egyetem mellett - Anélkül, hogy beleőrülnél! - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

Munkavállalás egyetem mellett – Anélkül, hogy beleőrülnél!

A részmunkaidős állás az egyetem alatt nagyszerű módja annak, hogy lehetőséged legyen függetlenedni a családodtól. A megkeresett pénzből külön életet kezdhetsz, de más célokra is fordíthatod. A pénz mellett tapasztalatot is szerezhetsz, ami a végzés után nagyban hozzásegíthet bekerülni a vágyott munkahelyre. Komoly elhatározás kell ahhoz, hogy valaki hosszútávon tudjon tanulás mellett dolgozni, de ezekkel a tippekkel összhangba hozhatod a kettőt.

Győződj meg róla, hogy bírod csinálni

Ha nehézséget okoz jól teljesíteni az egyetemen és az időbeosztás sem az erősséged, akkor a részmunkaidős állás valószínűleg nem a legjobb döntés számodra. Ebben az esetben érdemes csak a szüneteket felhasználni munkavállalásra, vagy megvárni a végzést és csak azután dolgozni. A munka nagyon sok időt elvesz, így még a legjobbaknak is figyelni kell az időbeosztásra, hogy az iskolai teendők se szoruljanak a háttérbe.

Tervezd meg előrelátóan az órarended

Ha tudod, hogy részmunkaidőben fogsz dolgozni az egyetemen, próbáld megtervezni az órarended a munka köré. Vedd fel az órákat tömbösítve, egymás után, ne napközben szétszórva. Ha csak reggeli előadásaid vannak, akkor délutánra és estére tudsz munkát vállalni, és fordítva. Az összeállított órarendet mutasd meg főnöködnek, így ő is könnyen tud majd tervezni.

Hétvégék és szünetek

A hétvégék és szünetek alapvetően a szabadidőről szólnak, de ha nem bánod, hogy elvesznek ezek az alkalmak, nyugodtan vállalj be munkát. Gyakran a hétvégéken és ünnepnapokon sokkal magasabb bért is fizetnek, mint a hétköznapokon. Ilyenkor a legnehezebb dolgozni, amikor minden barátod pihen és szórakozik, de az extra zsebpénzért és tapasztalatért mindenképp megéri.

Munka a tanult területen

Ha már elkötelezted magad a részmunkaidős munkavállalás mellett, válassz olyat, ami kapcsolatban áll tanulmányaiddal, vagy azzal, amit a későbbiekben szeretnél dolgozni. Ez közelebb vihet karriercéljaid megvalósításához, hiszen egy lépéssel közelebb leszel a vágyott álláshoz, mint azok, akik semmiféle szakmai tapasztalattal nem rendelkeznek.

Ismerd a korlátaid

Nagyon kimerítő a munkahelyen és az iskolában is maximálisan helyt állni. Ha bármikor úgy érzed, hogy romlik a teljesítményed az egyetemen, vagy csak kezdesz beleőrülni a két helyen való megfelelésbe, akkor mérlegeld mennyire éri meg a továbbiakban is így folytatni. Ha mindenképp szeretnél a munkánál maradni, beszélj a főnököddel az óraszám csökkentéséről.

Duális képzés

Ha a felvételi előtt állsz, számodra a duális képzés lehetősége is fent áll arra, hogy az iskola mellett dolgozz. Ennél a képzési formánál ugyanis az elméleti oktatással párhuzamosan a tanulók folyamatos gyakorlaton vesznek részt. A cégeknél így nagyfokú tapasztalatot szerezhetsz, amellett, hogy fizetést is kapsz a munkádért.

 

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

HASZNOS PÉNZSPÓROLÁSI SZOKÁSOK AZ EGYETEMRE

9 TIPP A SIKERHEZ

A HATÉKONY IDŐBEOSZTÁS KÉSZÍTÉSE


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!