5 hobbi, ami okosabbá tesz | Blog | IQ Factory

5 hobbi, ami okosabbá tesz

A hobbijaink sok mindent elárulnak rólunk és a személyiségünkről. De azon felül, hogy szórakozást és kikapcsolódást nyújtanak, még okosabbá és válhatunk általuk!

Íme, 5 hobbi, ami okosabbá tesz:

5 hobbi ami okosabbá tesz

 1. Sport

Mindenki tudja, hogy a sportolás jót tesz az egészségnek, de azt vajon tudtad, hogy okosabb is leszel tőle? A rendszeres sportolás javítja a memóriádat és serkenti az, úgy nevezett BDNF agyi eredetű fehérjét, aminek fontos szerepe van az agysejtek megújulásában és segít megelőzni azok pusztulását is. Ne feledd, a rendszeres sportolásra ne feladatként tekints, hanem szórakozásként!

 2. Zene

Azon felül, hogy nagyon jó érzés az örömzenélés, rengeteg hasznos képességet is magadra szedsz. Fejlődnek a kognitív funkcióid, vagyis a figyelem, megfigyelőképesség, érzékelés-észlelés, emlékezet, gondolkodási funkciók. Jól hangzik ugye?

3. Videojáték

Talán furcsának hat, hogy azt ajánljuk, játssz videojátékokkal, de hidd el, megéri! Fejleszti a memóriádat, emellett a stratégiai képességeddel is csodát művel. Napi 30 perc játék kifejtheti jótékony hatásait!

 4. Új nyelv

A nyelvtanulás nem csak hasznos, de nagyon jól lassítja az agy öregedését és idősebb korodra is szellemileg friss maradhatsz! Akik több nyelven beszélnek, bizonyítottan jobbak probléma megoldásban, előre tervezésben és feladatok végrehajtásában.

5. Olvasás

Az olvasás fejleszti a szókincsedet, emellett a nyelvtanulás is könnyebben fog menni, ha naponta olvasol. Arról ne is beszéljünk, hogy egy jó könyv frissen tartja az agyadat.  Ne aggódj, nem csak nehéz olvasmányú klasszikus művek teszik meg a hatásukat, hanem a képregények is!

Még több segítség kell?

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR? 

DIÁKTRÜKKÖK

10 SZABÁLY, AMIVEL ÁTVÉSZELED A LEHETETLEN SZOBATÁRSAT

MÉG 10 TIPP TANULÁSHOZ

11 SZOKATLAN TANÁCS TANULÁSHOZ


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!