Diáktrükkök | Hasznos tudnivalók | Blog | IQ Factory

Diáktrükkök

Mindenki tudja, hogy az egyetemi élet számos nehézséggel jár. Ebben a bejegyzésben néhány egyszerű, de annál nagyszerűbb praktikát, trükköt olvashattok, melyek segítenek átvészelni a stresszesebb szituációkat.

Diáktrükkök

1. Kifogyott a nyomtatód a fekete tintából? Semmi gond. Válassz egy másik, sötétkék/sötétbarna árnyalatot! Majdnem olyan, mint a fekete, a különbséget senki sem fogja észrevenni.

2. Rendszeresen a gépeden jegyzetelsz? Alkalmazz különlegesebb betűtípusokat. Vizsgálatok kimutatták, hogy a különleges megoldások segítik az emlékezést.

3. A túl gyorsan lemerülő akkumulátor jelenségével mindenki találkozik egyetemi évei alatt. A megoldás egyszerű. Kapcsold be a repülőgép üzemmódot, így gyorsabban fog feltöltődni.

4. Az interneten számos olyan oldal van, ami segíti a tanulási folyamatokat. Az egyik ilyen, a Rainymood.com. Ez az oldal olyan hangot imitál, mintha kint esne az eső. Csodálatos hangulatot teremt, főleg, ha a tanulásra kell koncentrálnod.

5. Idézned kell egy könyvből? Ne aggódj, most már nem kell fellapoznod az egész könyvet. Egyszerűen csak keress rá a Google Books-on. Másodpercek alatt megtudod az oldalszámot.

6. Az ambient-mixer.com oldalon kitalált világok háttérkörnyezetének zajait hallgathatod. Például a Griffendél klubhelyiségében tanulhatsz, olvashatsz Belle könyvtárában vagy álomra szenderülhetsz a Jedi templomban.

7.  Nehezen veszed rá magad hogy elolvasd az egész cikket? A Chrome-bővítmény gyors összefoglalót ad a hosszú online cikkekről.

8. A hatékony memorizálás lépései: Első lépés: olvasd el 10 alkalommal. Második lépés: mond ki hangosan 10 alkalommal. Harmadik lépés: írd le 2 alkalommal.

9. Ha az alábbi utasítást látod a szövegszerkesztőben a kékkel aláhúzott szöveg alatt: „felülvizsgálni a töredéket” akkor az azt jelenti, hogy egy pontosvesszőt kell hozzáadnod.

10. Meg akarsz tanulni gyorsan olvasni? A spreeder.com oldal egy ingyenes weboldal, amit arra fejlesztettek ki, hogy fejlessze az olvasási sebességet és készséget.

11. Előadást kell tartanod? Mindig legyen kéznél egy üveg víz. Mikor nem emlékszel arra, hogy mit kell mondanod, igyál egy kortyot. Senki sem fogja észrevenni, hogy időt adtál magadnak a gondolkodásra.

 

 

 

És ezeket olvastad már?

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!