Életmenedzsment trükkök az egyetemhez | Blog | IQ Factory

Életmenedzsment trükkök az egyetemhez

Diákként nincs mindig egyszerű dolga az embernek: egyensúlyt kell teremtened az életedben az egyetemi kötelezettségek, a társasági élet és akár már a munka világa között. Összegyűjtöttünk neked néhány tanácsot, amit ha betartasz, könnyebben boldogulhatsz a mindennapjaid során!

 

Szerezz be egy határidőnaplót!

2019-ben lehet egy kicsit elavultnak vagy ódivatúnak tűnhet papír alapú határidőnaplót vezetni, de hidd el megéri! Egy helyre tudod felírni az összes határidőt, elintéznivalót, listát vagy bármilyen infót, amire szükséged lehet. Elrendezésüknek köszönhetően könnyen átláthatóak a napok és a hetek, aminek következtében mindig képben leszel a fontos dolgokkal kapcsolatban.

Járj be az óráidra!

Sok egyetemen már csak elvétve vezetnek katalógust és nem követelik meg a bejárást, mégsem ajánlatos kihagyni az órákat. Tudjuk, hogy nem feltétlenül érdekes minden előadás, de egyszer úgyis muszáj megtanulni a tananyagot és csak a saját dolgodat nehezíted meg, ha a szorgalmi időszak legvégén kezdesz el ismerkedni magával a tárggyal.

Szoríts helyet a dolgoknak, amiket szeretsz csinálni!

Zsúfolt az órarended és mellette még dolgozol is? Érthető, ha ki vagy merülve! Ennek ellenére próbáld meg úgy igazítani a napjaidat, hogy mindig tudj némi időt szentelni azoknak a dolgoknak, amik fontosak számodra. Ez lehet egy hobbi, sport vagy időtöltés a szeretteiddel.

Használd ki a diákkedvezményedet!

Nappali tagozatos hallgatóként a diákigazolványodnak köszönhetően számos kedvezményben részesülhetsz. Nem, ez nem csak a BKV bérletnél van így! Moziban, múzeumban például mindig külön árazzák a diákoknak szánt belépőt. Az egyetemek környékén lévő éttermekben és vendéglátóhelyeken is sokszor feltüntetik, hogy a diákként kedvezményes fogyasztásra vagy jogosult. Nézz szét a környezetedben hasonló kedvezményekért!

Tűzz ki célokat!

Nem kell feltétlenül világmegváltó tervekben gondolkozni, az is jó, ha kicsiben kezded. Kezdetnek elég, ha leírod, mit szeretnél elérni egy-egy napod vagy heted végére. Később jöhetnek a féléves vagy éves tervek is. Ne félj nagyban gondolkozni, mert ha már el tudsz valamit képzelni, akkor megtetted az első lépést a megvalósítás irányába!

Tanulj meg nemet mondani!

Furcsának tűnhet, de sokszor van az ember életében olyan helyzet, hogy egyszerűen annyi dolog esik egy időre, hogy kénytelenek vagyunk szelektálni és priorizálni. Ha neked fontos a jövő heti zh az egyetemen, akkor mondj nemet az előtte lévő bulira. Ha nincs kedved, ne vállald el a vezető szerepet a csoportmunkában. Ha nem szeretnéd elfogadni a megajánlott hármast, mert te jobbat is tudsz ennél, akkor ne érdekeljen mások véleménye. Mindig tedd azt, ami neked a legjobb és ne hagyd, hogy mások elbizonytalanítsanak ebben!

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

MIVEL TÖLTSD KI A TANÓRÁK KÖZTI LYUKA ÓRÁIDAT?

9 TIPP, AMIT ÉPÍTS BE A LEFEKVÉS ELŐTTI RUTINODBA

KÉSZÍTS TANULÁSI TERVET A VIZSGÁIDHOZ!

HOGYAN SZOKJUNK LE A HALOGATÁSRÓL?

 

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!