5 perces útmutató a hatékony vizsgafelkészülésre | Blog | IQ Factory

5 perces útmutató, hogy hatékonyan tudd beosztani a vizsgafelkészülésre szánt idődet

Vizsgázni nagyon sokszor nem a legkellemesebb érzés: rengeteget kell készülni rá, sok stresszel jár és nem mindig azt az eredményt hozza, mint amire számítottunk. Ennek ellenére az élet része, az egyetemi évek alatt pedig bőven kijut belőle. Útmutatónkból megtudhatod, milyen lépéseket kell megtenned, hogy hatékonyan felkészülhess a rád váró megmérettetésre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 héttel előtte

Tudjuk, hogy ilyenkor mindenki azt érzi, hogy még temérdek idő áll rendelkezésre, szóval még bőven nem kell a tanulással foglalkoznia. Te ne ess ebbe a hibába! Készíts tervet, amiben összeírod a szükséges tananyagot kisebb egységekre bontva! Érdemes beosztanod az idődet és előre kitalálni, hogy milyen időközönként és mennyit szeretnél a tanulással tölteni. Törekedj arra, hogy minél kisebb egységeket hozz létre, ellenben minél gyakrabban vedd elő a tananyagot!

1 héttel előtte

Ideje rákapcsolni a tanulásra! Keress magad mellé egy megfelelő tanulótársat, akivel együtt veszitek át a nehezebb részeket! Nagyon hasznos lehet, hiszen könnyebben megy a tanulás, nem utolsósorban pedig sokkal élvezetesebb, mint egyedül. Gyűjtsétek be mások jegyzeteit is, amivel esetlegesen ki tudjátok egészíteni a sajátotokat!

A vizsga előtti este

Ne próbáld meg egy este alatt az összes információt a fejedbe tömni, mert a magolással sokra nem mész, ráadásul ilyen rövid idő alatt nem is lehet mindent megjegyezni. Itt már elég, ha a fő részeket átismétled. Ami ilyenkor a legfontosabb, hogy kipihend magad és időben elmenj aludni. Sokkal többet érsz, ha eleget alszol vizsga előtt, mintha pánikba esnél, és egész éjjel tanulnál.

A vizsga reggelén

Üres gyomorral nem ajánlott elindulni semmilyen megmérettetés előtt, ezért a reggelit semmiképpen se hagyd ki! Vizsga előtt nyugodtan fuss össze a többiekkel, beszélgessetek és lazuljatok le picit. Itt már nem érdemes tanulni, maximum csak a kiemelt részeket átolvasni még utoljára.

Vizsgán

Lélegezz mélyeket és próbálj minél jobban fókuszban maradni! Némi vizsgadrukk nem árthat, de túlzásba sem érdemes vinni a dolgot, mert az már negatívan hathat a teljesítményedre. Ha eleget készültél, akkor nem érhet meglepetés!

Vizsga után

Ne rágódj sokat azon, hogy milyen lesz majd az eredmény, hiszen itt az már semmit sem fog befolyásolni, inkább dőlj hátra és lazíts kicsit!

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

NAPI TIPPEK, HOGY BOLDOG ÉS KIEGYENSÚLYOZOTT LEGYEN A HETED!

KÉSZÍTS TANULÁSI TERVET A VIZSGÁIDHOZ!

MILYEN HIBÁKAT NE KÖVESS EL A HATÉKONY TANULÁS ÉRDEKÉBEN?

FÁRADTSÁG VS. TANULÁS


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!