Zárd emelt fővel a szemesztert | Blog | IQ Factory

Zárd emelt fővel a szemesztert!

Mindig nehéz elhinni, amikor egy félév véget ér. Sokatoknak ismerős lehet az érzés, amikor az idő csak úgy elrepül és máris a vizsgaidőszak közepén találjátok magatokat, pedig mintha csak tegnap lett volna a tárgyfelvétel, az első előadások illetve szemináriumok. Ilyenkor félév végén könnyű szem előtt téveszteni valós céljaitokat, hiszen kismillió különböző dolog miatt kell aggódni. Megosztunk veletek pár tippet, hogyha bár kaotikus is az év vége, Ti emelt fővel, büszkén zárhassátok a szemesztert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne hagyjátok ki az órákat!

Persze, nagyon csábító, amikor már nem kell az igazolások miatt izgulnod, és dönthetsz úgy, hogy nem mész be a reggeli előadásra. Azonban rengeteg szuper lehetőségről, és információról maradhatsz le, amely később megnehezíti majd, a vizsgákra való felkészülést. Arról nem is beszélve, hogy szemináriumok esetében, csak bizonyos hiányzás megengedett, melyekre bármikor szükséged lehet, ha közbejön mondjuk egy betegség, vagy egy kihagyhatatlan családi esemény. Így érdemes részt venni az órákon, ugyanis csak profitálhatsz belőle.

Készülj időben és folyamatosan!

Nagyon sokat tud segíteni, ha időben és folyamatosan készülsz az órákra, vizsgákra, beadandókra. Hasznodra válhat, ha felírod a határidőket egy naptárba, így mindig nyomon tudod követni, hogy éppen milyen megmérettetés vár rád. Akár két vagy három héttel is előretekinthetsz, hogy minél jobban kihasználd az idődet. Így biztosan, nem felejtesz el semmit és nem marad a felkészülés az utolsó pillanatokra.

Figyelj a megfelelő alvásra és étkezésre!

Ez nagyon nehéz feladat lehet a sok teendő között. De az igazat megvallva, megfelelő alvás és étkezés nélkül nem fogsz tudni koncentrálni a tanulnivalóra. Figyelj oda az ételek minőségére is, és mindig legyen időd megállni, hogy elfogyaszd az ételt.

Kérj segítséget!

Ha úgy érzed, hogy elakadtál és a jegyeid sem mutatják a legjobb munkádat, akkor merj segítséget kérni. A tanárok meg fogják érteni a problémádat és a segítségedre lesznek, amelyből csak előnyöd származhat, és a jegyeid is jobbak és jobbak lesznek majd. A legtöbb ember megértő lesz veled kapcsolatban, hiszen nem mindig sikerülhet minden és ilyenkor szükség lehet segítségre a siker érdekében.  A lényeg, hogy időben észrevedd, ha segítségre van szükséged, és találd meg azt az időpontot, amikor tudsz beszélni a tanároddal, a fejlődésed érdekében. Nem előnyös azonban ezt az utolsó hétre hagyni, amikor már mindenki elfoglalt a vizsgaidőszak miatt. Azonban, ha időben kérsz segítséget csakis előnyöd származhat belőle.

Szánj egy kis időt a kikapcsolódásra!

A legjobb mód a teljes kimerültség elkerülésére, ha szánsz egy kis időt magadra. Az iskola nagyon stresszes tud lenni és szükséged van kikapcsolódásra is. Szakítsd félbe egy kis időre a tanulást és csinálj valami olyat, ami boldoggá tesz, például találkozz a barátaiddal, vagy menj el egy buliba. Hidd el, ez csak hasznodra válhat és másnap újult erővel tudsz belevágni a tanulásba.

Reméljük, segítségedre lesznek ezek a tippek, és olyan sikeresen tudod zárni a félévet, ahogy azt eltervezted!

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

PÁR EGYSZERŰ TRÜKK, HOGY A LEGJOBB FORMÁDAT HOZD A VIZSGAIDŐSZAK ALATT

10 TIPP, AMIVEL EGYSZERŰBB LESZ A TAVASZI SZEMESZTERT VÉGIGCSINÁLNI

A SIKERES VIZSGAIDŐSZAK NYOMÁBAN

 

 

 

 

 

Kövess minket Facebook-on!