Pár egyszerű trükk, hogy a legjobb formádat hozd a vizsgaidőszak alatt | Blog | IQ Factory

Pár egyszerű trükk, hogy a legjobb formádat hozd a vizsgaidőszak alatt

Miképpen iktathatod be a tanulást a mindennapi életedbe? Itt a vizsgaidőszak, ki kell használnod minden rendelkezésedre álló időt és minél többet kell tanulnod, hogy sikeresen letudhasd a vizsgáidat! Azon kívül, hogy megtalálod azt a csöndes, kellemes, fényes helyet, ahol a napjaid egy részét kell majd töltened, a könyveket és a jegyzeteket bújva, van még néhány egyszerű trükk, amivel hatékonyabbá teheted a tanulási folyamatot és jobban teljesíthetsz a vizsgaidőszakban.

vizsgaidőszak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zenehallgatás tanulás közben!

Hallgass olyan zenéket, amelyek jótékony hatással vannak az agyi működésre! A barokk korszak zenéi, mint például Sebastian Bach alkotásai, bizonyítottan hatással vannak a kreativitásunkra és tanulási képességünkre. A természet hangjai, mint a vízesés, eső, hullámok és az ezekből összeállított zenék, a tudatalattinkat befolyásolhatják pozitívan. Még az elektronikus műfajokban is vannak az információfeldolgozás segítésére specializálódott zenék és ezeken kívül is rengeteg, kifejezetten a koncentrációt és a mély tanulást segítő számot találhatsz, amik szintén hatásosak lehetnek. Próbálj ki többfajta zenei stílust is és találd meg közöttük azt, amelyik neked beválik!

Rendszeres étkezés és minél több folyadék, alvás!

Már nagyon sokszor említettük előző cikkeinkben is, hogy milyen fontos az, hogy a fizikai szükségleteidnek, mint az evés, ivás és alvás maximálisan eleget tegyél. Nincs ez másképp most sem. Ahhoz, hogy agyunk a lehető legjobban el tudja látni feladatát, oda kell figyelnünk étkezési szokásainkra, minél több folyadékot és elegendő alvást kell biztosítanunk szervezetünk számára. Az ideális, napi szinten javasolt vízmennyiség, 1,2 liter körül van. Ez kb. 6 pohár víz 200ml-es elosztásban. Igyekezzünk szépen beosztva elfogyasztani ezt a nap folyamán, így mindig annyi kerül szervezetünkbe, amennyire annak szüksége van. A víz rövid és hosszútávon is segítheti a koncentrációs képességünket, növelheti tisztán látásunkat, felgyorsíthatja az információfeldolgozás folyamatát. Ha tudjuk, kerüljük el, a különböző szénsavas italokat, cukros gyümölcsleveket. Ugyan ezek pillanatnyi löketet adhatnak, de hosszú távon nem hatásosak és nem is egészségesek. Ugyanígy igaz ez, a különböző koffeintartalmú készítményekre is. Mindent csak mértékkel fogyasszunk!

Megfelelő mennyiségű szőlőcukor bevitel!

Vannak különféle ételek is, amelyek serkenthetik az agyműködést. Agyunk legfőbb energiaforrásának a glükózt, vagyis szőlőcukrot mondhatjuk. A glükóz egy természetes szénhidrát, így célszerű fogyasztani a siker érdekében. Tehát együnk minél több gabonafélét, gyümölcsöt, zöldséget és hüvelyest!

További érdekességekért olvasd el más cikkeinket is, ha pedig segítségre van szükséged, kérdésed van, mi rendelkezésedre állunk!

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

SZAKDOLGOZAT VÉDÉS ÉS PREZENTÁCIÓ

SZAKDOLGOZAT TÉMAVÁLASZTÁS: ÍGY TALÁLD MEG A HOZZÁD ILLŐT!

MIRE JÓ A SZAKDOLGOZATOD?

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!