A sikeres vizsgaidőszak nyomában | Blog | IQ Factory

A sikeres vizsgaidőszak nyomában

Június eleje van, ami azt jelenti, hogy már nincs sok hátra, ahhoz, hogy önfeledten élvezzük a nyár adta örömöket, amikor végre hatra dőlhetünk, és megfeledkezhetünk az idő fontosságáról. Ilyenkor jól jön még egy-két utolsó motivációs löket, amely arra késztet, hogy bírjuk kellő pontossággal adagolni a pozitív impulzusokat a megfelelő teljesítmény eléréséhez.


 

A vizsgaidőszak az egyetemi hallgatók rettegett periódusa, amely az átreszketett szorgalmi időszak, és az azt követő póthét után következik, amikor már jól esne egy kis pihenés, de ez nem valósítható meg, mert a legnehezebb része még javában hátra van. A legrosszabb, ilyenkor nyáron az, hogy egyre jobban vágyódunk a természetbe, víz közelébe, ahol felfrissülhetünk és beszélgetünk a barátainkkal, szórakozhatunk, ezt még sem tehetjük meg, mert valami szörnyű dolog visszaragad miket, a bűntudatunk és a rossz tapasztalataink a szabályok megszegése következtében. Ennek okán egyre jobban ellenérzetünk támad a kötelezettségeink iránt.

A sikeres kimenetelű vizsgaidőszak megtalálásának az útja nem egyszerű feladat, mivel számos összetevő képzete alkotja, a legfőbb alkotóelem, véleményünk szerint mégis a motiváció és a hozzáállás kérdése, ami a legtöbbször, ugyebár fejben dől el. De miért nem lehetne ötvözni a kettőt, a szórakozást a barátainkkal, és a vizsgákra való felkészülési időszakot egyszerre? Tudjuk, elsőre talán meglepő lehet ez a párosítás, de gondoljuk át a lehetséges opciókat.

Előfordulhat, hogy egyszerűen azért nem tudunk valamire száz százalékban összpontosítani, mert egy kis környezetváltásra van szükségünk, hiszen egész évben a kollégiumban vagy a szobánkban ültünk, a biztonságos négy fal között tanultunk, de már kezdünk kikészülni az effajta túlzott monotonitástól. Ilyenkor jót tesz ha kisétálunk a közeli parkba, ligetbe és találunk számunkra egy nyugodtt, elszigetelt környezetet, esetleg árnyékos fát, ami barátunkként, és megnyugtató hűséges társunkként szolgálhat a nehéz periódusban. Vihetünk magunkkal hűsítő italokat, amelyek felfrissítenek a nyári időszakban. A kávé helyett készítsünk gyümölcsturmixokat és energetizáló zöld teát, ami egészségesebb és táplálóbb italként szolgál, amelyet testünk és agyunk is meg fog hálálni. A társasági élet örömeit sem kötelező elfelejtenünk, sőt kihasználhatjuk társaink tudását és saját képességeinket, és szervezhetünk délutáni vizsgafelkészítő maratonokat. A sikeres vizsgák után még jobban esik majd együtt megünnepelni az általunk elért eredményeket.

 

És ezeket olvastad már?

Magolási tippek tanuláshoz

15 motiváló mondat a vizsgaidőszakhoz

9 tipp a vizsgaidőszak túléléséhez 

 

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!