Tippek, ha úszol a tanulnivalóban | Blog | Iqfactory.hu

Tippek, ha úszol a tanulnivalóban

Mindenkivel előfordul néha, hogy azt sem tudja minek álljon neki, annyi a teendő. Már azelőtt rástresszelünk mielőtt nekiálltunk volna. Ezzel a néhány apró trükkel könnyebbé lehet tenni az ilyen eseteket.

 

Ha már órák óta tanulsz, tarts legalább annyi szünetet, hogy bekapsz valami harapnivalót, nézz egy rövid számodra érdekes, szórakoztató videót és térj vissza a könyveidhez!

Ha úgy érzed túltelítődtél a sok tanulnivalótól, úgy érzed nem fér már több a fejedbe, vegyél egy nagy mély levegőt! Írj a barátaidnak, vagy csak bámuld pár percig a falat!

Ha nem tudsz koncentrálni mozgasd kicsit át magad, járkálj, menj ki a szabadba, vidd el a kutyádat sétálni! Legyél friss levegőn és meglátod, visszahoz az életbe.

Könnyen megeshet, hogy valami olyan zajlik éppen az életedben, legyen az pozitív vagy negatív töltetű, ami miatt nem tudsz odafigyelni kellőképpen. Írd le a gondolataidat egy papírra, mintha egy napló lenne. Ez biztosan segít!

Ha lelkileg/fizikailag kimerültél és emiatt nem úgy megy a tanulás, ahogy kellene. Tarts egy hosszabb 25-30 perces relaxációt.

Ha pokolian unalmas az anyag, amit tanulnod kell, keress egy másik tanulási módszert. Például nagyon sok oktató videó van fent erről az interneten. Tanulj képekről vagy diagrammokról. Az egyik ilyen jól bevált trükk nálam, ha valamit nagyon nem tudok megjegyezni, hogy lerajzolom. Hidd el sokkal könnyebb.

Ha az emberek körülötted hangosak, zajongnak, hallgass relaxációs zenéket, amelyek nem terelik el a figyelmedet. Például ilyen az óceán vagy az eső hangja.

Ha csak félig-meddig érted, amit tanulnod kell. Hívd fel egy barátod, aki biztosan nem tud az anyaggal kapcsolatban semmit, próbád elmagyarázni, megtanítani neki.

TANULÁSI TIPPEK A KARANTÉN IDEJÉRE!

HOGYAN OSZD BE AZ IDŐD HATÉKONYAN?

9 ROSSZ TANULÁSI SZOKÁS, AMIVEL SZAKÍTANOD KELL 2020-BAN


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!