Hatékony időbeosztás | Blog | Iqfactory.hu

Hogyan oszd be az időd hatékonyan?

Ezzel a néhány tippel segítünk abban, hogy minél hatékonyabban bánj az időddel!

  1. Ne halogass!

Az első és legfontosabb, hogy ne húzd a dolgokat, ne halaszd a teendőid későbbre, mert ez hamar oda vezethet, hogy felhalmozódik a sok tennivaló.

  1. Ne hagyd késő estére a tanulást!

Nagyon sok egyetemistára jellemző, hogy este/éjjel tanul, ez sokkal kevésbé hatékony, mintha délután vagy reggel tanulna. Nap végén kevésbé tud az agy megfelelő módon memorizálni, koncentrálni.

  1. Kezdd azzal, amit a legkevésbé szeretnél csinálni!

Sokszor előfordul, akár tanulás, akár házimunka terén, hogy valamit borzasztóan nem szeretünk elvégezni/ megtanulni. Célszerű minél előbb túlesni rajta, így a többi teendő, ami még vár rád meg se fog kottyanni.

  1. Ne légy éjjeli bagoly!

Ne maradj fent hajnalig és ne kelj későn! Nagyon sok időt tudsz azzal megtakarítani, ha a napod egy része nem azzal megy el, hogy délben kelsz fel és csak akkor állsz neki az egész napos tennivalóknak.

  1. Készíts magadnak időbeosztást!

Gyűjtsd össze a napi elfoglaltságaidat! Kezdd esetleg azokkal a dolgokkal, amik rutinszerűek. Írd fel, hogy mik azok, amiket mindenképpen az adott nap szeretnél elvégezni. Például ha a házimunkát felosztod 2-3 napra, akkor minden nap csak egy keveset kell vele foglalkoznod.

  1. Minden nap csinálj valamit, amit szeretsz!

Sokkal könnyebben és gyorsabban tudsz megcsinálni bármit, amit muszáj vagy kevésbé szeretsz, ha tudod, hogy csak bizonyos idő áll rendelkezésedre és nem érsz rá estig húzni. Mind tudjuk, abból már nem lesz semmi. Minden napodban legyen valami, amit vársz. Lehet ez találkozás a barátaiddal, edzés, főzés vagy akármi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

HOGYAN LEGYÜNK ZERO WASTE A KOLIBAN?

HOGYAN LEGYÉL KREATÍVABB?

ÉLETMENEDZSMENT TRÜKKÖK AZ EGYETEMHEZ


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!