Otthoni tanulás | Blog | Iqfactory.hu

Tanulási tippek a karantén idejére!

Hogyan tanuljak otthon hatékonyan? Kivel ne fordult volna elő, hogy amikor tanulásra kerül a sor még a fehér falat is bámulni is izgalmasabb vagy éppen akkor a takarítás is hirtelen fontosabb, mint bármikor máskor.

Összegyűjtöttünk nektek néhány szuper tippet, ami megkönnyíti az otthoni tanulás hatékonyságát.

Vegyél fel fejhallgatót, hogy ne halld a zajokat!

Tanulás közben főleg, amikor nehezen veszed rá magad, minden apró zaj eltereli a figyelmed. Sokkal érdekesebb a szobádba beszűrődő TV hangja, mint a jegyzetek olvasgatása. Ezzel az egyszerű módszerrel ez azonban kivédhető.

Ne tanulj az ágyadban!

Mi sem kényelmesebb annál, mint az ágyban való elterülés. Azonban ez nem célszerű taktika, előbb fognak a szemeid lecsukódni, mint ahogy fellapozod a jegyzeteidet.

Tedd messzire magadtól a telefonod!

Tanulás közben azt hisszük, hogy minden percben történhet valami, amiről biztosan tudnunk kell, ezért folyamatosan ránézünk a telefonunkra. Majd ott ragadunk minden alkalommal valahol és azt vesszük észre, hogy már egy órája tart a „tanulás” mi még is csak az első oldal felénél tartunk.

Változtass helyszínt/helyzetet!

Tanulás közben ne mindig ugyan ott tartózkodj, ugyan abban a pózban! Ülj át az íróasztalodtól a kanapéra vagy az ebédlőasztalhoz.

Tarts egy kis nyújtási szünetet!

A folyamatos, monotonszerű tanulás, mind fizikailag, mind pedig szellemileg igen leterhelő, nem beszélbe arról, hogy egy óra egyhelyben üléstől borzalmasan el lehet zsibbadni. Tarts néhány perces szünetet, nyújtózz, járkálj.

Állíts időzítőt!

Ne a telefonodon nézegesd az időt, mert könnyen ott ragadhatsz. Állíts rajta időzítőt, ami csörög, ha letelt az idő és tedd távol magadtól!

Néhány tipp még!

Ne felejts el inni, enni! Tarts kisebb szüneteket, amikor valami olyan dolgot csinálsz, amit élvezel!

HOGYAN OSZD BE AZ IDŐD HATÉKONYAN?

MIRE HASZNÁLHATOD A FELHALMOZOTT ÜRES JEGYZETFÜZETEIDET?

11 OTTHONRÓL VÉGEZHETŐ MUNKATIPP EGYETEMISTÁKNAK


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!