Mit akar látni a konzulens a szakdolgozat bevezetésében? - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

Mit akar látni a konzulens a szakdolgozat bevezetésében?

A szakdolgozatod felépítésének sok fontos eleme és technikai jellemzője van, de talán az egyik különösen nagy odafigyelést érdemlő része a bevezetés. Sok konzulensnek ez a tartalmi egység sarkalatos pontnak is számít, hogy jól legyen megírva, hiszen ez adja meg a kutatásod kezdő lökését. Ha neked is problémát jelent ennek a tökéletes megírása, jó helyen jársz, hiszen mi szolgálunk pár hasznos tippel!

IQfactory_szakdolgozat bevezetés

 

 

 

 

 

 

 

Bemutatás, és háttér információk

A bemutatás, mint első bevezetésen belüli téma lehetővé teszi az olvasónak, hogy egy kicsit többet megtudjon a kutatásodról, és arról, hogy milyen problémákat jársz körül szakdolgozatod során. A bevezetésed tartalmazza a főbb kulcsszavaidat, amik a témádban leggyakrabban előfordulnak, és legfőképp legyél rövid és lényegretörő, nem kellenek nagy összetett mondatok.

Források és megválaszolásra váró problémák

Forrásaidról is fontos említést tenned. Nem kell az összeset, csak a legfontosabb pár olvasmányod. Ezáltal meggyőződik mindenki, hogy tényleg alapos voltál a kutatás során. Valamint az is szerencsés, ha össze is tudod kötni a forrást egy problémával, amit megoldottál vele!

Szakdolgozatod „csontváza”

Ezt követően ismertesd a főbb mérföldköveket, hogy mégis milyen útvonalat választottál a szakdolgozati témád megírásában.

Témád fontossága

Ki kell emelned a te témád megírása, és probléma megoldási variánsai miben mások, mint az előtted lévő forrásoknak.

Bónusz

Figyelj oda a követelményekre! Nézd meg mekkora margót kell állítani, mekkora legyen a sorköz, legyen sorkizárt a szöveged elrendezése, valamint legyen helyes a betűtípus és betű méret is. Minden fontos információt tartalmazzon, de nem körmondatokban. Ha ezeknek a rövid tippeknek eleget teszel, biztosan nem kerül visszadobásra a konzulensed által.

 

 

 

 

 

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

MIRE JÓ A SZAKDOLGOZATOD?

LEGGYAKORIBB HELYESÍRÁSI HIBÁK

HA LEBLOKKOLSZ ÍRÁS KÖZBEN, EZ A PÁR TIPP SEGÍT!

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!