Mire jó a szakdolgozatod? - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

Mire jó a szakdolgozatod?

Felsőfokú tanulmányai utolsó féléveiben még egy óriási kutatómunka áll az ember előtt. A diploma kézhezvételéhez pedig ez egy elengedhetetlen feladat lesz. Ha ügyesen csináljuk, és meglátjuk az értelmét, akkor viszont jól is érezhetjük magunkat az elkészítése közben.

mire jó a szakdolgozatod?

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem gond, ha már valaki írt előtted hasonló témában!

Előfordulhat olyan, hogy szaktársaid, barátaid vagy akár konzulensed is felhozza azt negatív kritikaként, hogy szakdolgozati témád már ezelőtt kidolgozásra került mások által. Ilyenkor semmi okod az aggodalomra! Előzetesen ásd bele magad a témába amennyire csak tudod, és találd meg mi az ami téged kiemelhet a tömegből. Lehet, hogy sokan foglalkoztak már előtted a globális felmelegedéssel, de vajon foglalkoztak-e annak hatásaival, hogy a magyar gazdaságokat hogyan érinti? Vagy a hazai állatkerti állatok viselkedésére milyen hatással van a nagy és gyors hőingadozás? Ilyen, és ehhez hasonló egyedi irányvonalak megléte mellett egy népszerű téma is új és egyedi lehet a végére.

 

Kutass úgy, mint ahogy mások nem!

Főleg akkor, ha populáris a témád fontos az „out of the box” megoldásokon gondolkozni. Például menj terepre és készíts interjúkat személyesen azokkal az emberekkel, akiket érint az adott probléma, amit fel akarsz tárni. Ne kizárólag kérdőívezésből álljon a kutatásod! Terepre járással nem csak mélyrehatóbban ismerheted meg a probléma gyökerét, de érdekes emberekkel is találkozhatsz, sőt lehet a jövőben hasznos kapcsolati tőkére is szert tehetsz. Merj cégek vezetőihez is időpontot kérni, meglepően sokan segítőkészek, és szabaddá tesznek egy kis időt a napjukból a szakdolgozóknak.

 

Legyél te a jövő forrása!

Az is előfordulhat, hogy te pont ellenkezőleg egy nagyon friss, és új témát akarsz körüljárni. Ilyenkor sem kell megriadni! Valószínűleg kevesebb forrás lesz egyelőre a témát illetően, de ha nagyon érdekel az adott topik, akár magad is előrukkolhatsz esettanulmányokkal, vagy készíthetsz érintett gyártókkal, üzletvezetőkkel mélyinterjúkat, melyek a jövőben forrásként tudnak szerepelni egy másik téma iránt érdeklődő számára. Ilyen helyzetben neked van előnyöd másokkal szemben, hiszen te járod körbe elsők között a témát, és úgy alakíthatod, ahogy neked a legszimpatikusabb.

 

A szakdolgozatod pedig nem mindenképpen lesz teher számodra. Lehetséges, hogy elsőre úgy tűnik, és sok falba ütközöl, de amint megvan a saját utad a határ a csillagos ég!

 

 

Még több segítség kell?

 

 

 

 

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

ÍRD MEG A SZAKDOLGOZATOD 30 NAP ALATT

GYORSTALPALÓ: AZ IRODALMI ÁTTEKINTÉS

HOGYAN DOLGOZZ FEL FOLYÓIRAT CIKKEKET?

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!