A konzulens: így működhetsz vele együtt | Blog | iqfactory.hu

A konzulens: így működhetsz vele együt

 

Gyakran megesik, hogy nem a hozzánk illő konzulenshez tudunk bekerülni, vagy osztanak be az egyetemen. A konzulenssel való együttműködés tudatos alakítása kulcsfontosságú, a hatékony és kellemes közös munkához. Összegyűjtöttünk pár tanácsot, hogy mire érdemes figyelni.

Az előzetes megítélésed

Nagy szerepet játszhat, hogy milyen hozzáállással tanultál, teljesítettél a gyakorlatokon, órákon, ahol közvetlen kellett dolgozni a tanárokkal. Ha esetleg egy olyan oktatóhoz kerülsz, akivel már találkoztál órán, és nem igazán voltál aktív, könnyedén lehet, hogy rossz képet alakított ki rólad, így nem fog elvállalni, vagy teljes figyelmet fordítani a munkádra. Érdemes tehát, órákon is teljesíteni, és jó kapcsolatot kialakítani az oktatókkal, mivel nagyban megkönnyítheti a konzultációs folyamatot és a szakdolgozatírást.

Az elfoglalt konzulens

Megeshet, hogy egy igazán népszerű konzulenshez szeretnél bekerülni, azonban érdemes ezt átgondolni. Sajnos lehetséges, hogy nem tud elég időt és figyelmet fordítani a munkádra, illetve a személyes találkozókra, a sűrű beosztása miatt. Másik alapvető, szempont, hogy a szakterületen jártas tanárral dolgozz együtt, mivel így hasznos tanácsokat kaphatsz, ami nagyot tud lendíteni a motivációdon. Fontos tehát, hogy pontosan tisztázd, mi a témád, és el tud-e vállalni megfelelő minőségben a konzultációs feladatokat illetően.

 

 A megfelelő attitűd

Nyilvánvaló dolog, mégis sokan elfelejtik, hogy fontos határidők vannak, és ez befolyásolja a konzulens hozzáállását is. Fontos betartani a határidőket, és az elvárt anyagokat megfelelő minőségben leadni. Mindenképpen kerülni kell a Crlt+c, Ctrl+v technikával készült anyagokat, ez alapjaiban tudja elvágni egy oktató jóindulatát és segítőkészségét, mivel látja, hogy minimális erőfeszítést se teszel. A kutatást sem lehet felszínesen csinálni, bele kell ásni magad, hogy megtaláld azt a területet, ami valóban hasznos  lesz számodra.

Összefoglalva, már egyetemi éveid alatt tehetsz azért, hogy a választott oktató pozitívan álljon hozzád, de az igazán kulcsfontosságú lépés a megfelelő konzulens kiválasztása, és az alapvető hozzáállásod a projekthez, szakdolgozathoz.

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szakdolgozat témaválasztás: így találd meg a hozzád illőt

Szakdolgozat tippek #5 – A konzultáció

Szakdolgozat tippek #8 – Egy boldog konzulens

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!