Zero Waste a koliban | Blog | Iqfactory

Hogyan legyünk Zero Waste a koliban?

A koli egy remek hely arra, hogy felkészítsen Téged az önálló, felnőtt életre. Hoztunk nektek 5 szuper tippet, hogy hogyan tudnátok fenntarthatóbban élni.Ezzel a néhány ötlettel segítünk, hogy csökkenteni tudd magad körül a pazarlást. Hidd el könnyebb lesz, mint gondolnád!

 

 

Amikor belekezdesz a zero waste életmódba az egyik legfontosabb a haladási folyamat és nem az, hogy egyből tökéletesen csináld. Minden egyes kis lépéseddel segítesz, hogy a világ egy jobb és fenntarthatóbb hellyé változzon.

  1. Használj újrahasznosítható palackokat minden nap!

Vigyél magaddal újrahasznosított flakont! Miért jó ez? Kérheted ebbe a kávédat, tudsz benne vizet vinni és újratöltheted akárhányszor. A Tuppervare márkájú flakonok nagyon jók erre a célra és sokáig bírják a strapát. Találsz náluk dobozokat is, hogy az ebéded is jó helyen tárold. Ezekkel az egyszerű lépésekkel már is tudod csökkenteni a szükségtelen műanyag felhalmozást.

  1. Újrahasznosítható zsák.

Nincs több nylon szatyor! Ha elmész vásárolni, vigyél magaddal vászon vagy már használt papír táskát, ezek úgy is hosszabb életűek, mint a nylonból készült, ami két lépés után kiszakad.

  1. Vigyél magaddal éthordót!

Bizony a kollégiumi léthez tartozik, hogy már nem főznek ránk és sokszor a hűtő is az ürességtől kong. Vidd magaddal a dobozod és kérd abba az ételt! A tiéd tuti kibírja az étkezés végét.

  1. Válassz újrahasznosítható kendőt!

Olcsóbb, jobb és tartósabb! Ahelyett, hogy az egyszer használható eldobható törlőkendővel takarítasz, próbáld ki inkább a szövetkendőt! Elég csupán, ha beszerzel belőle néhány darabot. Tudod használni takarításhoz vagy akár sminkeltávolításhoz is. Ezeket csak a mosógépbe kell bedobni, nem a kukába.

  1. Szelektálj!

Mérlegelj egy-egy vásárlás előtt, hogy tényleg szükséged van e az adott dologra.

 

NAPI TIPPEK, HOGY BOLDOG ÉS KIEGYENSÚLYOZOTT LEGYEN A HETED!

10 TIPP A KOLLÉGIUMI (TÚL)ÉLÉSHEZ

12 HASZNOS TÁRGY, AMI JÓ, HA VAN A KOLLÉGIUMI SZOBÁDBAN

 

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!