12 hasznos tárgy a kollégiumban | Blog | IQ Factory

12 hasznos tárgy, ami jó, ha van a kollégiumi szobádban

Összegyűjtöttünk 12 olyan tárgyat, melyek nagyban megkönnyítik a kollégiumi életet, valamint a beilleszkedést is, ha esetleg most kezdenéd a tanulmányaidat. Segítségükkel otthonosabbá teheted a szobát, és egyszerűbbé az életedet.

 1. Kávéfőző

Mindenki tudja, hogy egy jó kávéval, sokkal könnyebben indul a nap (mármint annak, aki szereti). Sokan el sem tudnának indulni reggel egy jó, gőzölgő fekete nélkül. Egy kávéfőző, nem csak praktikus, de sokkal olcsóbb is, mint ha kávézókban vagy a büfében vennéd a kávét. Az sem utolsó szempont, hogy ha van saját géped, akkor mindig a saját ízlésed szerint készítheted el a kávédat pontosan úgy, ahogyan te szereted. Manapság számos kávéfőző típus közül választhatsz, így biztosan megtalálod a hozzád és az ízlésedhez illőt. Érdemes észben tartani, hogy nem kell feltétlenül a legdrágább kávéfőzőt venned ahhoz, hogy jó minőségű kávét tudj inni.

2. Hátizsák

Érdemes egy jó minőségű, és nagyméretű hátizsákot beszerezned, amiben el tudod vinni magaddal az egyetemre vagy főiskolába, az órára szükséges felszerelésedet. A hátizsák továbbá tökéletesen alkalmas kisebb mennyiségű holmival való utazásra is, hogy például amikor hazamész a koleszből a hétvégére, akkor ne kelljen egy egész utazótáskát vagy bőröndöt hurcolnod.

3. Takaró

Egy vagy két meleg, puha takaró beszerzése kifejezetten jó ötlet, ha a kolesz szobád kevésbé fűthető, vagy ha valaki átjön hozzád, akkor legyen mivel megkínálnod őket, ha fáznának. Persze másra is használható egy meleg takaró, hiszen ki ne szeretné bebugyolálni magát valami puhába, miközben kávét szürcsölget és zenét hallgat vagy filmet néz. Valamint sok esetben a takaró nem biztosított beköltözéskor, így erről neked kell gondoskodnod.

4. Párnák

Egy pár díszpárna beszerzésével, feldobhatod egy kicsit a kolesz szobádat, és egyedibbé, otthonosabbá teheted. Az ember szívesebben megy vissza a koleszbe, ha egy kicsit otthon érzi magát a szobájában. A díszpárnákon kívül érdemes továbbá pár nagyobb méretű puha párna beszerzése is, hogy legyen mire ülni, ha esetleg elfogynának a székek, vagy, hogy legyen mit felajánlanod annak, aki esetleg nálad aludna.

5. Tükrök

Ez persze kollégium függő, van, ahol van a szobákban tükör, és van a hol nincs. Ha olyan kolesz szobát kapsz ahol pont az utóbbi eshetőség áll fenn, mindenképpen érdemes beszerezned egyet, hogy rendbe tudd magad tenni reggel indulás előtt, vagy ki tudd magadat csinosítani egy buli előtt. Különböző formájú és méretű tükrök közül válogathatsz kedvedre, szóval biztosan találsz majd olyat, ami megfelelő lesz a szobádba, akkor is, ha kevés esetleg a helyed, mindenesetre érdemes egy kisebb „sminkelős vagy borotválkozós”, és egy nagyobb, teljes alakos tükröt is kiválasztanod.

6. Elsősegély csomag

Fontos, hogy tarts egy elsősegély csomagot a szobádban, hiszen bármikor szükséged lehet rá. Jobb felkészültnek lenni minden eshetőségre, hiszen ki akarna másoktól ragtapaszt vagy fájdalomcsillapítót kérni, miután elvágta az ujját vagy megfázott? Érdemes előre bevásárolni fájdalomcsillapítókból, allergiásoknak pedig allergia gyógyszerből, hogy sose érjen felkészületlenül egy esetleges betegség.

7. Éjjeli szekrény

Egy éjjeli szekrény otthonosabbá tudja tenni a szobádat, ráadásul a fontosabb dolgokat akár tárolni is tudod benne. Érdemes egy gurulós darabot választani, hogy könnyen odébb lehessen tolni, ha pakolásra, vagy a szoba átrendezésére kerül a sor.

8. Papír tányérok

A legtöbbünkről elmondható az a tény, hogy a mosogatás (pláne mások után) nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé. Ha vendéget hívsz magadhoz, vagy kisebb összejövetelt tartasz, használjatok papírtányérokat, így megúszhatod a mosogatást, de érdemes szem előtt tartani, hogy ezek a tányérok nem túl környezetbarátok.

9. Mosogatószivacs

A kollégiumok többségében emeletenként csak egy konyha van, és nagyon sokan használják ugyanazt a mosogatószivacsot, hát valljuk be, nem hangzik túl higiénikusnak. Érdemes beszerezned egy saját szivacsot, amit csak te használsz.

10. Fertőtlenítő kendő

Érdemes magadnál hordanod egy csomag fertőtlenítő kendőt, vagy tubusos fertőtlenítőt. Erre szintén azért lehet szükséged, mert számos közös helység és használati tárgy van a kollégiumban, amit többen használtok, és ha érzékenyebb vagy a különböző baktériumokra, nagyon könnyen elkaphatsz valamit. Persze nem kell minden egyes felületet áttörölnöd, helyette sokkal inkább a kezed töröld meg a közös holmik használata után.

11. Bevásárló táskák

Szerezz be pár vászonbevásárló táskát, amit a táskádban vagy akár a zsebedben is magaddal vihetsz. Ezek a vászon táskák sokkal tartósabbak, és erősebbek, mint a műanyag társaik, nem mellesleg környezetbarát megoldás is. Akár az anyukád által összekészített túlélő csomagot, vagy a frissen mosott ruhákat is belepakolhatod, mikor az otthonod és a kollégium között ingázol.

12. Fiók rendszerező

A fiók rendszerező használata több okból is hasznos. Az egyik, hogy segítségükkel egyszerűen rendet tarthatsz a fiókjaidban, nem gurunak össze-vissza a benne tárolt dolgaid mindenegyes kinyitáskor és becsukáskor. A másik ok pedig a cuccaid tisztántartása, különösen a ruháké. Egy nyári, de akár a téli szünet alatt is képes vastag porréteg keletkezni a nem használt szekrényekben. A fiókrendszerező segítségével elkerülheted, hogy a ruháidat már felvétel előtt ki kelljen mosnod.

+ 1 Képek

Szintén a hangulathoz kellenek, hogy otthonosabbá tudd tenni a kollégiumi szobádat. A neked tetsző színes képek vagy festmények rengeteget tudnak dobni egy szoba összképén, és megkönnyítik a kollégiumba való beszokást. Emellett a barátaid is szívesebben járnak egy olyan szobába, ami nem egyhangú és szürke, hanem élénk és otthonos.

 

 

És ezeket olvastad már? 

 

10 SZABÁLY, AMIVEL ÁTVÉSZELED A LEHETETLEN SZOBATÁRSAT

ÍGY CSEMPÉSSZ KARÁCSONYI HANGULATOT A KOLESZBA!

5 HASZNOS KELLÉK ERRE A SZEMESZTERRE


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!