7 munkahelyi tipp | Blog | Iqfactory.hu

7 tipp, hogy mit tegyél, avagy ne tegyél a munkahelyeden!

Ismered azt az érzést, amikor elkötelezett és nyugodt vagy a munkahelyeden? Tudod, hogy egy hamar biztosan nem szeretnél munkát váltani.

Ahhoz, hogy minél tovább ugyan azon a helyen dolgozz, elengedhetetlen a profi és figyelmes munkavégzés, főleg akkor, ha előléptetési cél lebeg a szemed előtt vagy több pénzt szeretnél keresni.

Mindenkinek vannak rossz szokásai, valaki késős, valaki pletykás. Hoztunk nektek néhány ilyet, amit semmiféleképpen ne kövessetek el, ha megszeretnétek őrizni a munkahelyeteket.

1. Késés

Érkezz 5 perccel előbb. Nem egy nagy volumenű dologról beszélünk ez esetben, viszont megkönnyítheted vele a saját helyzeted is.

2. Panaszkodás

Tudjuk, mindenki lehet, fáradt, éhes, nyűgös. Viszont sem neked, sem másnak nem lesz attól jobb, ha egyfolytában ezeket mondogatod, sőt eléggé rossz benyomást kelthet! Ha úgy érzed, hogy túltelítődtél a munkahelyeden, rengeteg más módja van, ahogy ezt kezelheted, a munkatársaidnak való folyamatos panaszkodás nem tartozik közéjük.

3. Ne szakíts félbe senkit!

Senki sem értékeli, ha valaki közbevág, beleszól a mondandójába. Mindamellett, hogy rettentően tiszteletlen és figyelmetlen.

4. Pletykálás

Eddig még senki nem járt jól, aki munkahelyi pletykákba kezdett. Kerüld az ilyen helyzeteket! A legjobb, ha mindenki a saját dolgával foglalkozik.

5. Ígérgetés és alul teljesítés

Ígérget, de nem teljesít! Ne ess ebbe a hibába, mert senki nem fog elhinni neked a végén semmit. A halogatás sokunk problémája. Egy jó megoldásként szolgálhat, ha felállítasz magadnak egy határidőt, amikorra biztosan megtudod csinálni a rád bízott feladatot.

6. Halasztás

Meglehet úgy gondolod, hogy túl elfoglalt vagy és nincs időd kisebb, jelentéktelen dolgokkal foglalkozni, mint például az email-ek, ezeknek ignorálása azonban nagyon rossz taktika. Állíts fel prioritási sorrendet, melyben a napi email-ek elolvasása, válaszolása is egy teljesítendő elem.

7. Öltözködés

Öltözz a munkahelyednek megfelelően. Az alkalmazottak öltözködése is egy képként szolgál a cégről, így hát válogasd meg jól, hogy mit veszel magadra reggelente. Neked is jó érzés, ha ilyen téren nem lógsz ki a sorból.

MUNKAVÁLLALÁS AZ EGYETEM ALATT-ANÉLKÜL, HOGY BELEŐRÜLNÉL!

15 MÓDJA ANNAK, HOGY KIEMELKEDJ A TÖBBI GYAKORNOK KÖZÜL

MI NEM HIÁNYOZHAT A KARRIER ESZKÖZTÁRADBÓL? ELSŐ RÉSZ


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!