Mi nem hiányozhat a karrier-eszköztáradból? I. rész | Blog | IQfactory

Mi nem hiányozhat a karrier-eszköztáradból? Első rész

Sokszor olyankor szalad szembe egy új álláslehetőség, amikor a legkevésbé számítunk rá. Legyél mindig felkészült így sosem esel el egy jobb lehetőségtől! Összeszedtük néhány ötletet, amivel sosem kell halogatnod a jelentkezést és ami mindig a top-on tart!

Karrier eszköztár

  1. Frissített önéletrajz.

A legegyszerűbb módja az önéletrajzod napra-készen tartásának, hogy minden új munkánál, új képességnél egyből beírod a régi önéletrajzodba. Részt vettél egy komolyabb projekten? Vagy egy új programot kellett megtanulnod? Írd egyből bele! Meg fogsz lepődni mennyi minden gyűlik fel, amire később nem is biztos, hogy gondolsz.

  1. Értesülj az ajánlatokról!

Aktív munkakeresés amellett, hogy kimerítő még stresszes is. Akkor jársz a legjobban, ha mindig figyeled az állás ajánlatokat a jelenlegi munkád mellett, így van időd megvárni a tökéletes lehetőséget – és nem kell elfogadnod valamit csak azért, mert nincs más.

Iratkozz fel egy állásajánlatokkal foglalkozó hírlevélre, vagy figyeld linkedin-en!

  1. Alap motivációs levél

Egy jó motivációs levél rengeteget számít! Persze mindig arra a munkára kell ”igazítani”, amire épp jelentkezel, csakúgy, mint az önéletrajz esetében. Erre a részre nem tudsz előre felkészülni, ám érdekes bevezetőt, illetve a tapasztalataid történetét minden esetben fel tudsz használni. Elég átírni néhány kifejezést és máris küldheted???? Fontos, hogy az alap motivációs leveled ne tartalmazzon cég-specifikus adatot, mert könnyű benne felejteni egy-egy nevet.

  1. Referenciák

Nem is gondolnád mennyit jelent egy interjún, hogy az előző munkaadóid kiállnak melletted! Ám 4 év múlva a volt főnököd nem biztos, hogy jól reagál, ha utolsó pillanatban írogatsz neki e-mailt referenciáért.  Ezért a legegyszerűbb, ha minden alkalommal kérsz ajánlólevelet, amikor munkahelyet váltasz, illetve még akkor szólsz neki, hogy szeretnéd feltenni a referenciáid listájára és ebben benne van-e. Referencia persze komolyabb ajánlólevélnél, ám az ajánlóleveleket viszont bármikor bárhol felhasználhatod – csak ne felejtsd ott az interjún.

  1. Munkahely címek

Nagyon könnyű elfelejteni pontosan a régi munkahelyeid címeit, csakúgy, mint az időpontot, hogy mettől meddig is voltál ott. Ezeket célszerű rendszerezni és mindig update-elni a friss helyekkel és telefonszámokkal. Ez a jelentkezésedben megbízhatóságot és precizitást sugall, hiszen könnyű ellenőrizni.

A következő részben még több érdekességet tudhatsz meg, aminek betartásával a munkakeresés és munkaváltás gyerekjáték lehet!

Még több segítség kell?

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!