10 szokás, amivel hátráltatod magad | Blog | IQ Factory

10 szokás, amivel hátráltatod magad

Veled is előfordul, hogy úgy érzed minden egyszerre a nyakadba szakadt, és nincs kiút a feladatok sokaságából? Gyakran a saját ellenségének érzed magad? Fogadjunk, ha változtatsz ezen a 10 szokásodon, nem fogod hátráltatni magadat többet!

disorder-1687862_1280

 

 1. Több feladattal foglalkozol egyszerre

Ugye, veled is elő szokott fordulni, hogy egyszerre írod a matek házidat, közben chatelsz a telefonodon valakivel az irodalom tételekről és még egy emailt is fogalmazol a laptopodon?

Megoldás:

Ne csapd be magad! Ezzel nem spórolsz magadnak időt, hanem épp ellenkezőleg. Egy 5 perces feladatot legalább dupla annyi idő alatt fejezel be. Egyszerre egy valamivel foglalkozz, és arra koncentrálj 100%-osan.

 2. Könnyen elkalandozol

Észrevétlenül elterelődhet a figyelmed, ha tanulás közben melletted van a telefonod, ami folyamatosan jelez, ha valaki felrakott egy újabb cicás videót.

Megoldás:

Kapcsold ki a telefonodon az internetet, amíg tanulsz. Válassz olyan helyet, ahol nincs más, aki vagy ami zavarna.

 3. Maximalista vagy

Túlságosan komolyan veszed a feladataidat, és 110%-ot akarsz nyújtani. Szép, csak amíg egy feladaton görcsölsz, addig a többivel nem foglalkozol, és könnyedén kicsúszhatsz a határidőkből.

Megoldás:

Koncentrálj arra, hogy hozd ki a munkádból a legtöbbet, de határidőkön belül. Tartsd magad a dátumokhoz, és fejezz be mindent.

 4. Minden reggel elalszol

Hiába állítasz be ébresztőt, csak a szundi gombot nyomod meg plusz 15 percért? És ezt akár több órán keresztül csinálod? Máris elvesztegetted a délelőttödet.

Megoldás:

Amikor csörög az ébresztő, kelj fel. Tudom, hogy nehéz kikelni a pihe-puha ágyikóból, de máshogy nem lesz produktív a napod.

 5. Egész nap ülsz

Akár iskolába jársz, akár dolgozol, valószínüleg többet ülsz, mint kéne. Az emberi test nem úgy lett kitalálva, hogy egész nap egy székben görnyedjen.

Megoldás:

Használd ki a szüneteidet és állj fel. Ha van lehetőséged, akkor sétálj egy keveset. Hidd el, jót fog tenni egy kis mozgás.

6. Mindenre igent mondasz

Egy szívesség neki, ezt a feladatot bevállalod más helyett, a plusz munkákról már ne is beszéljünk.

Megoldás:

Néha nemet kell mondani. Eleinte nem egyszerű, de ha belejössz a te életed is egyszerűbb lesz és jut majd időd a saját dolgaidra.

7. Meetingek

Végeláthatatlan találkozók, felesleges csevegések és időrabló emberek. Egy rosszul megszervezett meetingnél alig van feleslegesebb időtöltés.

Megoldás:

Ha hivatalos vagy találkozóra, ragaszkodj hozzá, hogy készüljön agenda, amit aztán mindenki meg is kaphat. Így egyszerűen követheted, hogy mikor is szabadulhatsz.

8. Több munka, kevesebb alvás

„Na, ezt még befejezem, majd alszom utána egy kicsit.”- Ismerős ez a mondat? Fogadjunk, hogy ezután maximum 4 órát aludtál, ami valljuk be, nagyon kevés.

Megoldás:

Tervezd el a napodat, feküdj le időben ahhoz, hogy 7-8 órát tudj aludni és kipihenve kelhess fel.

9. Folyamatosan az email fiókodat nézegeted

Állandóan frissítesz és az összes létező email fiókodba be vagy jelentkezve állandóan, de már kezded elveszteni a fonalat?

Megoldás:

Előfordul, hogy egy nagyon fontos levélre vársz, de akkor is iktass be legalább fél óra folyamatos munkát, mielőtt újra megnéznéd a levelezésedet.

10. Kihagyod a reggelit

Mindig rohansz valahova már reggel, és nem hogy reggelizni, de felébredni sincs időd? Utána pedig az egész napodat morcosan töltöd?

Megoldás:

Kellj fel 15 perccel korábban, egyél valami egészségeset reggelire, olvasd el a napi híreket. Hidd el, ha nem kapkodsz reggel, az egész napod kellemesebben fog telni.

Még több segítség kell a szakdolgozatodhoz?

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

MÉG 10 TIPP TANULÁSHOZ

11 SZOKATLAN TANÁCS TANULÁSHOZ

6 SZÓRAKOZTATÓ TIPP TANULÁSHOZ


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!