Billentyűtrükkök a gyorsabb munkához | Blog | IQ Factory

Billentyűtrükkök a gyorsabb munkához

Néha nagyon szűkös a határidő és olyan gyorsan kell dolgozni, amilyen gyorsan csak lehet! Erre az esetre szedtük össze a fontosabb – ám kevésbé ismert billentyűkombinációkat, amiket leginkább akkor tudsz hasznosítani, ha pörgősen dolgozol vagy egy éjszaka alatt kell megcsinálnod az egész beadandó.

billtrukk2

Chrome

Mindenki zár be véletlenül egy lapot. Nyomd meg a Ctrl+Shift+T kombinációt és visszahozza!

Előugrik egy új lap idegesítő reklámokkal vagy véletlenül nyitottál meg valamit? A Ctrl+w használatával azonnal be tudod zárni.

Képet akarsz lementeni? Alt és kattintás és már a gépeden is van.

Word

Formázz gyorsabban! Ctrl+b és félkövérré változik a kijelölt szöveg és minden, amit ezután írsz. Ctrl+i használatával a dőlt betűtípust szedheted elő, a Ctrl+u pedig az aláhúzást jelenti. Ugyanezek újbóli megnyomásával kikapcsolod a funkciót.

Véletlenül bekapcsoltad a Caps Lock-ot? Shift+F3-mal automatikusan visszaváltoztatod, amit leírtál. Ami kicsi volt, az nagy lesz és fordítva.

Ha elgépelted az előző szót, használd a Ctrl+Backspace kombinációt, hogy az egész előző szót töröld!

Excel

Ha több, hasonló kifejezést használsz, nyomd le az Altot és a lefelé mutató nyilat egyszerre és megjelenik az összes lehetséges kifejezés az oszlopból.

Automatikusan is tudsz szummázni, az Alt+= megnyomásával, ha nincs kijelölt rész, akkor az egész táblázatot szummázza, ha pedig kijelöltél valamit, akkor az adott rész összegét kapod.

Be tudod tenni egy dokumentum hivatkozását bármelyik cellába. Nyomd meg a Ctrl+k kombinációt és válaszd ki melyik dokumentum vagy mappa nyíljon meg, ha legközelebb arra a cellára kattintasz.

PowerPoint

Új diát szúrsz be? Ctrl+m

Egy képet nem tudsz pontosan oda illeszteni ahova akarod? Pixelenként is mozgathatod a Ctrl gombbal és a nyilakkal.

Sok apró objektum esetén csoportosítsd őket a Ctrl+Shift+g –vel, vagy szedd szét a Ctrl+Shift+h használatával!

Plusz két trükk, amit szinte bármikor használhatsz

Ha több megnyitott fájlról kell összeszedned a szükséges információt, a Windows gomb és a nyilak használatával feloszthatod a képernyőt, így mindent látsz egyszerre. Ez sajnos nem működik 2 különböző Excel fájl esetén.

Több nyelven kell gépelned? A bal oldali Alt és a Shift megnyomásával váltakozik a billentyűzeted nyelve.

Jó munkát!

 

 

És ezeket olvastad már?

Kövess minket Facebook-on!