Munka és tanulás | Blog | IQfactory

Így zsonglőrködj munka és tanulás közt

Több mint valószínű, hogy kapásból meg tudod nevezni legalább egy olyan ismerősödet, aki iskola mellett dolgozik. Mindig is csodálkoztál hogyan lehet egyszerre művelni a kettőt? Bár nem könnyű feladat, de semmiképp sem lehetetlen. Gondosan megválasztott tanulási technikákkal, önfegyelemmel és kitartással pedig végképp nem az. Íme néhány tipp a munka és tanulás együttes menedzselésére.

juggling

 

Alakíts ki hatékony tanulási módszereket!

Állítsd fel a fontossági sorrendedet! Bár elsőre nyomasztónak tűnik a rendszerezendő feladatrengeteg, hidd el könnyebb lesz, ha felállítasz magadnak egy feladattervet. Találj időpontokat a nap folyamán, amelyeket tanulásra tudsz fordítani, természetesen mindenféle zavaró tényező kiiktatásával. Kapcsold ki a tévét és tedd félre a telefonodat, vagy ha ez utóbbitól nehéz még pár órára is megválnod, legalább töltsd fel hasznos appokkal, amik hatékonyabbá tesznek.

Érdemes a nehezebb feladatokkal kezdeni, amíg még frissebb vagy. Készíts magadnak jegyzetet vagy vázlatokat. Ha pedig elakadnál, bátran kérj segítséget, ezzel is időt spórolva magadnak.

 

Érkezz tanulásra készen az órákra!

A legfontosabb, hogy olyan szakot, majd olyan tárgyakat válassz, amki iránt elkötelezett vagy és érdekel, szereted. Ebben az esetben könnyebb dolgod lesz tanulmányaid folyamán, motivál és lelkesebbé tesz. Ezenkívül aludj eleget és táplálkozz rendszeresen rendesen, hogy egyszerűbben menjen a koncentrálás és tanulás.

Ha már bementél a tanórára, figyelj! Ha másra koncentrálsz, azzal időt vesztegetsz, azonban ha odafigyelsz és bekapcsolódsz, aktívan részt veszel benne, saját magadnak könnyíted meg a későbbi tanulást.

63013cd41a3877add41c731b76566641

 

Szabd meg határaidat!

Az első szabály, hogy ne vállald túl magad! Annyit vállalj, amennyit elbírsz és ne többet. Egy idő után megszokod a rendszert és rutinná válik. Ha úgy érzed, nem tudod a munkát összeegyeztetni nappali tanulmányaiddal, akkor érdeklődj egyéni tanrend igénylésének feltételeiről vagy fontold meg a levelezőre való átjelentkezést.

 

Ne hagyd abba a tanulást a diploma megszerzése után sem!

A készségeid és képességeid, amelyek végigsegítettek téged a tanulás és munka összeegyeztetésén, hozzájárulnak későbbi sikereid eléréséhez is. Ha kétségeid vannak afelől, hogy tudod mindkettőt egyszerre csinálni, vegyél egy mély levegőt és ne engedd, hogy félelmeid megállítsanak az álmaidhoz vezető úton. Ha eddig ment, ezután is fog. Folyamatos tanulással, szorgalommal és önfegyelemmel bármit elérhetsz.

 

És Neked mi a titkod, ha a tanulmányaid és munkád összehangolásáról van szó? Oszd meg velünk egy facebook kommentben!

IQfactory Team

bloggomb2

 

 

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!