Jó reggelt! | Blog | IQ Factory

Jó reggelt!

Mindennap egy új kezdet, tele lehetőségekkel. Adunk néhány tippet, hogy jól kezdődjön a napod és hatékony legyél egész nap.

Tippek elalvás előtt

Ahhoz, hogy frissen és felkészülten indítsd a reggelt, a lefekvés előtti óra és a megfelelő alvás a legideálisabb ennek megalapozására.

Jó reggelt!

 

 

 

 

 

 

Tervezz

Írd fel a másnap elvégezendő feladataidat, készítsd el, vagy csak tervezd el, mit fogsz reggelizni. Így összeszedettebb leszel a nap folyamán.

Elektronika off

Lefekvés előtt egy órával kapcsolj ki minden elektronikus eszközt, hiszen a természetellenes fény, melyet ezek árasztanak, teljesen megzavarják a belső óránkat. Ha sikerül szüneteltetned ezeket, nyugodtabban el tudsz aludni és összegezni tudod a napodat. Telefon vagy TV helyett válassz inkább egy jó könyvet.

Húzd be a függönyt

Aludj teljes sötétségben. Sokkal kipihentebb fogsz tudni felkelni, valamint számos betegség megelőzhető vele.

Igyál vizet

Igyál egy pohár vizet lefekvés előtt. Ezzel csökkenthető a stroke illetve a szívroham kockázata.

Megfelelő alvásmennyiség

Végül, pedig aludj eleget. A 7-8 óra alvás a legideálisabb, éppen ezért tervezd úgy, hogy ez a mennyiség meglegyen.

 

Tippek ébredés után

Már a felkelés utáni gondolataid és reggeli szokásaid nagyban hozzájárulnak, hogy mennyire leszel eredményes és sikeres aznap.

Igyál vizet reggel is

Ne a telefonhoz nyúlj rögtön, hanem egy pohár vízhez. Ha éhgyomorra iszol vizet gyorsabb lesz az emésztésed, kevesebb lesz a gyomorsavad, illetve tisztítja a vastagbelet. Ha pedig egy kis citromot is facsarsz bele, a kávédat is helyettesíti, frissítő hatásának köszönhetően. Továbbá a fogyókúrádhoz is nagyban hozzájárul.

 

Csak pozitívan

Meditálj 5 percet és gondolj pozitív dolgokra, melyek motiválnak téged. Így minden úgy fog alakulni, ahogy azt lefekvés előtt eltervezted. Hisz ha jóra fókuszálsz, jó fog történni veled, ami pedig erőt ad egész napra.

Reggeli ébresztő

Mozogj egy kicsit. Persze ne súlyzós edzésre gondolj. Nyújtsd meg a gerincedet, mozgasd át a végtagjaidat, hogy hamar formába lendülj és üdébb legyél.

 

A reggeli a legfontosabb étkezés. Főként rostban gazdag, egészséges reggelit válassz, amivel jóllakottnak érzed magad ebédig. Jobban fogsz tudni koncentrálni, jobb lesz a teljesítményed a nap folyamán.

Ha bevezeted ezeket az apró dolgokat mindennapjaidba, hidd el, hogy sokkal jobban fogod magad érezni a bőrödben.

Még több segítség kell?

 

 

 

 

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!