9 tipp a sikerhez | Blog | IQ Factory

9 tipp a sikerhez

A sikeréhség ott munkálkodik mindenkiben. Nincs annál felemelőbb érzés, amikor kemény munka által beteljesíted a céljaidat és megvalósítod önmagad. De mi is tulajdonképp a siker? Ezt már a te belső igényeid alakítják, de annyit tudunk, hogy a sikered akkor lehet igazán konstruktív, ha azzal mások életéhez is hozzá tudsz tenni.

tie-690084_640

 

 

 

 

 

 

Összeszedtük néhány sikeres vállalkozó tanácsait, melyek téged is segíthetnek a kalandos úton:

Találd meg a szenvedélyed

Legyenek céljaid és vágyaid. Hangzatos mondat, hogy „bármi lehetsz, ami csak szeretnél”, de a valóságtartalma annál komplexebb. Fontos, hogy elérhetőek legyenek ezek az álmok, ne kergess meseszerű ideákat. Persze sok mindenné válhatsz, de elengedhetetlen az alapvető affinitás, a kemény munka és a csillapíthatatlan szenvedély.

Segíts másokon

Segíts másokon önzetlenül, meglátod, téged is meg fognak találni a lehetőségek. Legyenek elveid, amelyeket nem befolyásolhat a hideg üzlet és érdekek szigorú világa sem. Tanuld meg összecsiszolni belső összhangot a világ elvárásaival!

Higgy az elképzeléseidben

Ha a képességeid mellett küldetéstudatod is van, például a munkáddal valami jót is teszel a világban, akkor ezt mindenáron őrizd meg a jövőben. Ne tántorítson el mások közömbössége vagy megvetése. Ha te valóban valami értékeset alkotsz a munkáddal, és nem csupán a nyers érdekek hajtanak, tanuld meg ezt büszkén hordozni is!

Élvezd, amit csinálsz

Ha megtalálod az élvezeti faktort az elvégezendő munkában, akkor pillanatok alatt fogod tudni megcsinálni. A feladatokat ne büntetésként fogd fel, hanem egy új lehetőségként, mely esély arra, hogy tágítsd a tudásod. Elvégre minél többet tudsz a világról, annál jobban fogod tudni elhelyezni magad a működésében.

Ne add fel

Manapság a „motivátorok” kikoptatott mantrája a „sose add fel”, gyakorlatban valóban van néhány eleme, melyeket érdemes megfogadnod. Kérdezd meg magadtól, hogy „megéri-e az áldozat a megvalósított célt”. Ha igen, akkor át kell vergődnöd a holtpontokon, melyek időről időre eljönnek a munkavégzés során, de ha ezeken túljutsz, a jellemed is erősebb lesz.

Mindig legyen B terved

Ne tedd fel az egész léted egy tervre, mert nagy bukás lehet a vége. Nem beszélve arról, hogy B terv nélkül túl nagy tétje van annak, amit csinálsz, és a stressz további gátoló tényező lehet a siker felé vezető úton. Ha tudod, hogy nem jön el a világvége a kudarc esetén sem, akkor sokkal felszabadultabban tudsz majd teljesíteni az adott feladataidban.

Működj együtt másokkal

A csapatmunka művészete legalább olyan fontos, mint az önálló munkavégzés. Rengeteg tulajdonságodon javít, ha együtt vagy képes működni másokkal fenntartások nélkül, nem beszélve arról, hogy magadat is jobban megismered ezekben a helyzetekben.

Légy nyitott

Búcsúzz el a komfortzónádtól, elzárkózva aligha léphetsz előre! Járj el bátran előadásokra, programokra, tegyél eleget a meghívásoknak. Ismerj meg embereket, építsd a kapcsolataidat vagy csak pusztán érezd jól magad az új szituációkban!

Hallgasd meg a kritikát

Mindig lesznek, akik nem fognak örülni a sikereidnek, és minden alkalmat megragadnak, hogy keresztbe tegyenek neked. Ez viszont nem jelenti azt, hogy minden negatív kritika irigységből fakad. Mérlegeld mások véleményét, tudd elkülöníteni az építő kritikát a rosszindulatú véleményektől!

Mire vársz még, tegyél a sikerért!


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!