Ismét új tanév? Adunk 7 tippet, hogy minden simán menjen! | Blog | IQ Factory

Ismét új tanév? Adunk 7 tippet, hogy minden simán menjen!

A legforróbb hónapok elszeleltek, nyakadon a szeptember. Petőfi szavaival élve biztosan a te szívedben is még él a „lángsugarú nyár”, de ideje elkergetni a balzsamos illúziókat és rákoncentrálni az iskolakezdésre.

Ragadd meg a teendőket a grabancánál, hogy ne kelljen már a második hét után a félhomályban tapogatóznod a feladatrengetegben. 7 tippünk a kellemetlenségek elkerülésében nyújt útmutatást:

macsek

Elő a határidőnaplóval

Te is csupán halandó vagy, így szükséges lenne beszerezned egy naplót, vagy legalább egy jegyzetfüzetet, amelyben tisztán követhető minden fontos határidő és esemény. Az apróságok folyton gyülemlenek, így előbb utóbb valamit biztosan kifelejtesz a kötelességeid garmadájából. Ne sajnáld azt a pár pillanatot, amíg felírod valahova a lényeges infókat!

Külön óra, külön füzet

Vezess minden órához külön füzetet. Eleinte praktikus lehet egy nagy jegyzetfüzetbe vezetni az összes tananyagot, de később kiderül, hogy lesznek melós órák, ahol a lelkedet is ki fogod jegyzetelni, más előadásokon pedig csak elvétve kell néhány dolgot felvésni. A spirálfüzet lesz erre a leginkább alkalmas.

Helyezkedj

Időben vedd fel a tantárgyakat és válaszd ki a neked legmegfelelőbb oktatókat is. Nézz utána, hogy melyik tanártól mi várható, ne csak hasraütésszerűen bökj rá valamelyikre. Nem utolsó sorban, tudd kezelni a tanulmányi szoftver felületét, ismerkedj meg minden menüponttal, hogy később ezzel is időt és energiát nyerhess.

A technológia a barátod

Számítógépen, tableten, telefonon vagy bármilyen csúcsmodern kütyün kövesd az órákat és a tananyagot. Minden óra kapjon külön mappát, ahova gyűjtheted a jegyzeteket, tanulmányokat. Eleinte ez is fölöslegesnek tűnhet, de a szemeszter végén áldani fogod az eget, hogy nem kell kínlódni a tananyagok kategorizálásához.

Sokszorosíts

A fontos tananyagokat nyomtasd ki több példányban. Ha van egy kis üresjárat a napodban a buszon, vagy a hivatalban a sorodat várva, kapd elő a táskád mélyéről és fusd át egyszer a leckét, ezzel is tehermentesíted magad otthonra.

Színezz

A leckefüzetben minden tantárgyhoz rendelj különböző színt. Noha kicsit idétlennek tűnhet a szivárványos összkép, annál hasznosabb lesz, amikor nem kell azon fáradozni, hogy visszakeress egy régi leckét vagy határidőt az adott témában.

Légy élelmes

Más csoportokkal és évfolyamokkal is ápolj jó viszont, egy-egy ismeretség életmentő lehet a későbbiekben. Segíts te is társaidnak, hogy alkalomadtán tőlük is elvárhass hasonló honoráriumot. Persze ne ez legyen az egyetlen indok a kapcsolataid ápolására, barátokkal könnyebb átvészelni az ínséges időket! 🙂

Még több segítség kell?

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!