A legjobb alkalmazások krónikus halogatóknak | Blog | IQFactory.hu

A legjobb alkalmazások krónikus halogatóknak

Kevesebb, mint 1 hónap van a vizsgaidőszakig. Ismerős a szituáció, amikor megfogadod, hogy nem fogod halogatni a tanulást, beosztod az időd, aztán valahol mégis elcsúszik a dolog? Akkor az alábbi alkalmazásokat Neked találták ki! Ha fontos az időbeosztást tartanod, és egyszerre ezerfelé kell koncentrálnod, akkor érdemes elolvasnod a részleteket ezekről az alkalmazásokról.

hal

1. SelfControl

A SelfControl gyakorlatilag a kedvenc internetes oldalaidról, a rendszeresen látogatott blogokról tilt le, és nem hagyja, hogy felesleges időt pazarolj ezeken a weboldalakon. Ehhez nem kell mást tenned, mint megadni ezeknek az oldalaknak a listáját, és egy időintervallumot, amíg ezeket tiltás alatt tartja az alkalmazás.

2. AppDetox

Az AppDetox segíti az alkalmazások túlzott használatának megelőzését. Ha te is a Facebook-on, vagy épp az Instagram-on lógsz szinte szünet nélkül, akkor erre szükséged lesz. Bizonyos szabályokat kell beállítanod, mondjuk időintervallumokat rendelhetsz az alkalmazásaidhoz, ameddig azokat használhatod, és az idő lejártakor a program emlékeztetőt küld, hogy tarts szünetet, vagy épp teljesen függeszd fel az alkalmazás használatát.

3. Squawk

A Squawk nevű alkalmazás megkönnyíti a hosszú listák közötti kiigazodást. A teendők rögzítése után beállíthatod, hogy milyen módon, milyen időközönként értesítsen, vagy épp emlékeztetőt küldjön az adott tennivalóról. Ezután már nem kell hosszú listákat böngészned a tanulás során, és segít egyszerre csak egy dologra összpontosítani.

4. Procraster

Köztudott, hogy a pozitív megerősítés nagyon hasznos tud lenni a munkánk során. Erre épül a Procraster nevű alkalmazás is. Sokszor azért halogatjuk a megoldandó feladatokat, mert elakadtunk valahol, nem tudunk tovább menni. Ezért az alkalmazás arra kér, hogy a megoldandó projektet oszd fel kisebb részfeladatokra, amelyek megoldása után jutalmat kapsz. Ez a jutalom bármi lehet, amit te is beállíthatsz magadnak, legyen az egy szelet süti, vagy egy kis böngészés az Instagram-on.

5. Written? Kitten!

A Written? Kitten! alkalmazás hasonló az előző Procraster programhoz, szintén a pozitív megerősítést használja, azonban itt egy általánosan közkedvelt dolog lesz a jutalom: hihetetlenül édes kiscica, kiskutya vagy épp kicsi nyuszi fotók. Saját magad beállíthatod, hogy 100-200-stb. megírt szavanként mutasson egy aranyos kisállat fotót. Meghökkentő, de tényleg működik!

6. Procrastination Punisher

És végül jöjjön egy olyan program, ami a negatív megerősítést használja fel, a Procrastination Punisher. Pontosabban szólva a pénztárcádat fogja használni ahhoz, hogy suli időben, munkaidőben azzal foglalkozz, amivel tényleg kell. Ehhez csak be kell állítanod az időintervallumot, a tiltólistás alkalmazásokat és weboldalakat, a bankkártya adatokat illetve a szervezetet, akinek a hibáidnak köszönhetően befolyt összeget adományozod. Ez egy drasztikusabb megoldása a halogatás megelőzésének, de végső soron igencsak hatásos!


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!