Hogyan válassz laptopot az egyetemi évekhez? - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

Hogyan válassz laptopot az egyetemi évekhez?

Laptop kiválasztása nem könnyű feladat, főleg ha az egyetemi évekre szeretnél, kitartó és megbízható terméket. A legnehezebb mégis az, hogy megtaláld a saját szükségleteidhez illő gépet. Ebben a cikkben bemutatunk pár olyan fontos jellemzőt, amelyek nagyban hozzájárulnak igényeid felméréséhez és megkönnyíthetik választást.

Mire használnád a gépedet?

A legfontosabb kérdés az, hogy pontosan mire is használnád a laptopot. Érdemes összeírni egy listátarról, mi a legfontosabb tényező, amire szükséged van, és melyek azok, amik nem számítanak annyira.

A CPU vagy ”Processzor”

Ez a tényező befolyásolja a laptopod gyorsaságát. Ha például filmeket szeretnél streamelni a neten keresztül, vagy tudományos folyóiratokat szerkeszteni, az nem igényel nagyobb teljesítményű processzort, de ha esetleg grafikai programokat használsz, akkor az viszont már igen.

Méret és súly

Fontos kérdés a súly és a méret is, amikor laptopot választasz. Gondolj csak bele, hogy valószínűleg egész nap cipeled a laptopodat végig a campuson, föl-alá mászkálsz a lépcsőkön, ez mind nagyon megterhelő egy nehéz és nagyobb laptoppal a táskádban, ezért célszerű kisebb darabot választani. Persze az is lehet, hogy alapesetben nem viszed magaddal a suliba a gépedet, ebben az esetben választhatsz nagyobb laptopot is.

Hard Drive – Merevlemez

Manapság már rengeteg fájlt tudsz tárolni, különböző internetes fájltároló programokon, mint például a Dropbox, Google Drive. Egy 250 GB kapacitású merevlemez már elég lesz, ahhoz, hogy biztosítsa dokumentumaid tárolását.

RAM vagy ”Memória”

Ha laptopodat a házi feladataid megírásához használnád, akkor elég lesz 2GB kapacitású RAM, viszont ha sokat játszol videojátékokkal, vagy nagyobb méretű fájlokkal dolgozol, akkor válassz laptopot 4-8 GB kapacitású RAM-al.

Egyéb jellemzők

Legyen a laptopnak webkamerája? Mennyi ideig bírja az akkumulátor töltöttsége? Rengeteg plusz kérdés is felmerülhet a jövőbeli laptopoddal kapcsolatban elvárásként. Ezeket megéri listázni, és ellátogatni egy professzionális számítógép boltba, ahol választ kaphatsz minden kérdésedre. A legtöbb bolt iskolakezdés előtt akciókat is tart, úgyhogy érdemes várnod augusztus második felééig. Sőt van olyan márkabolt, ahol diákkedvezménnyel sokat lecsíphetsz a laptopnak az eredetei árából.

 

 

És ezeket olvastad már?

 

MINDENNAPI SZOKÁSOK, AMIKTŐL JOBBAN TELJESÍTHETSZ A VIZSGÁKON IS

 

BILLENTYŰTRÜKKÖK A GYORSABB MUNKÁHOZ

 

LEGGYAKORIBB HELYESÍRÁSI HIBÁK

 

 

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!