Hogyan legyen 4-es fölötti átlagod? - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

Hogyan legyen 4-es fölötti átlagod?

A magasabb átlag elérésének több motivációja is lehet. A legtöbben talán a tanulmányi ösztöndíj elérése érdekében szeretnének jobban teljesíteni, de tanulmányok folytatásához is jól jön a magas átlag. Ennek a pár tippnek a betartásával biztosan eléred a kitűzött célod!

y

  • Mindig vegyél fel extra kreditet

Mivel az egyetemen a teljesített kreditek arányában számolják a tanulmányi átlagot, egy plusz felvett tárgy is sokat javít a félévi eredményen. Vegyél fel olyan tárgyat, ami amúgy is érdekel, így nem lesz megterhelő az elvégzése.

  • Ne halogass

A feladatok nem végzik el magukat, így jobb, ha időben nekilátsz mindennek. Ha nem az utolsó pillanatra hagyod a teendőket, akkor sokkal több időd és energiád lesz kidolgozni a feladatokat, ezáltal minőségi munkát tudsz kiadni a kezedből, ami egyet jelent a jó jegyekkel.

  • Járj be az órákra

Az elég egyértelmű lehet, hogy az órákra be kell járni, mégis sokan kihagyják a nem kötelező előadásokat. Sokkal könnyebb úgy tanulni, hogy nem teljesen idegen a tananyag, és az órai jegyzeteid is nagy segítségedre lehetnek a vizsgaidőszakban. Emellett az órákon a tanárok gyakran adnak lehetőség plusz pont szerzésére is. Valamint elhangozhatnak olyan plusz információk is, amik a tankönyvekben nem szerepelnek.

  • Ne felejts el szünetet tartani

Nagyon fontos, hogy hagyj időt magadra is, mielőtt még teljesen beleőrülnél a teendőkbe. Találkozz a barátaiddal, menj el sportolni vagy csak csinálj valamit, ami nem tanulással kapcsolatos. Kipihenten és tiszta fejjel sokkal könnyebb nekilátni a feladatoknak.

  • Dolgozz előre, amikor csak lehet

Ezt biztosan megköszönöd majd magadnak. A félév vége felé összesűrűsödnek a feladatok, és végeláthatatlannak tűnnek a teendők. Ha van olyan feladat, amit még akkor meg tudsz csinálni, amikor van időd, ne hagyd a nehezebb időkre.

  • Csatlakozz tanulós csoportokhoz

Ez nem csak barát szerzés céljából egy remek lehetőség, de a tanulásban is segíthet. A csoport tagjaitól kérdezhetsz és tanácsokat is kérhetsz, emellett olyan emberekkel vagy körülvéve, akik motiválnak a célod elérésében.

  • Tervezz meg mindent

Erre a legalkalmasabb egy tervező vezetése, melyben leírod a legfontosabb határidőket és feladatokat. Sokat segíthet, ha látod magad előtt és így nem fordulhat az elő, hogy az utolsó pillanatban jut eszedbe valami lényeges elintézni való.

  • Tanulj keményen

A 4-es feletti átlagért meg kell dolgozni, és nem lehet félvállról venni a vizsgákat. Sok időt kell tanulásra fordítani, de ha motivált vagy és kitartó, sikerülhet a kitűzött 4-es feletti átlag elérése.

Még több segítség kell?

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

HOGYAN NE KÖVESS EL OLYAN HIBÁKAT A VIZSGÁN, AMELYEK UTÁN CSAK A FEJED FOGOD?

5 TANULSÁGOS TED ELŐADÁS

10 SZOKÁS, AMIVEL HÁTRÁLTATOD MAGAD


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!