5 tanulságos TED előadás - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

5 tanulságos TED előadás

TED, vagyis Technology, Entertainment, Design. A TED előadások jelmondata az „ideas worth spreading”, vagyis gondolatok, amiket érdemes megosztani.

Az első TED előadást 1984-ben tartották, és egyszeri eseménynek szánták. Ám olyan népszerűségnek örvendett, hogy az óta évente megrendezésre került az eredeti helyszínen, kaliforniai Montereyban. Budapesten a TEDx konferenciákat rendezik meg éves szinten és több helyszínen, ami az eredeti hangulatot és felépítést tükrözi, ám lelkes helyi csapatok szervezik azokat.

Mutatunk nektek 5 olyan TED előadást, amit szerintünk érdemes megnézni!

ted

  1. Polgár Judit, sakk nagymester

Judit már gyerekként belecsöppent a sakkozás világába, ami lányként kifejezetten nem volt egyszerű. A híres sakkozó, Garri Kaszparov meg volt győződve arról, hogy Ők sosem fognak egymás ellen játszani, hiszen egy férfi-női meccs elképzelhetetlen. Judit szerint nem volt az!

  1. Hetesi Zsolt, a fenntartható fejlődés kurzusa

Zsolt az ELTE óraadó tanára, aki szeretné felkelteni az emberek figyelmét arra, hogy bolygónk erőforrásai végesek. Előadásában egy órát imitál, és viccesen megjegyzi, hogy figyeljenek a nézők, mert ez benne lesz ám a vizsgában! Érdemes hát megnézni az előadását és elgondolkodni azon, hogyan is járulhatunk hozzá, hogy tényleg elkerülhessük az ökokatasztrófát.

  1. Dávid Ferenc, „mértékletesség gyönyör”

Ferenc pimasz stílusban fogalmazza meg azokat a kérdéseket, ami mindenkit foglalkoztat. Mi is az a függőség? Vajon ki számít függőnek? A kávé is drog? Az előadásból kiderül, hogy az első lépés megfogalmazni, hogy miktől is függünk, majd a mértékletességre törekedni.

  1. Sammy Rangel, egykori bűnöző

Ez a megható előadás a megértésről, megbocsátásról és újra kezdésről szól. Sammy-t gyermekkorában bántalmazták és szexuálisan zaklatták, majd csatlakozott egy helyi bandához és különböző bűncselekményekben vett részt. Összesen 15 évet töltött börtönben, ahol egy rehabilitációs program segítségével rájött, hogy mi a célja az életének!

  1. Joós Andrea, egy menő pedagógus

Andrea kollégáit, tanulókat, szülőket szólít meg az előadásában, ami arról szól, hogyan lehet innovációt vinni az oktatásba, és mennyire fontos a tanárok hozzáállása a gyerekekhez. Andrea mindenkit meggyőz előadása végén, hogy tanárnak lenni menő!

 
Még több segítség kell?

 
 

 

 

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR? 

 

A HATÉKONY IDŐBEOSZTÁS KÉSZÍTÉSE

MILYEN TÍPUSÚ TANULÓ VAGY?

10 TIPP A VIZSGAIDŐSZAK ÁTVÉSZELÉSÉRE

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!